Annie M.G. Schmidt week

Thema: 'Op avontuur'

De Annie M.G. Schmidt-week 2016 vindt plaats van 18 tot en met 28 mei. Het thema is dit jaar ‘Op avontuur’, met twee themaboeken: Abeltje en het nieuwe prentenboek Dries en de weerwolf. In de boekhandel in het hele land staan Abeltje, Dries en de weerwolf – maar natuurlijk ook alle andere helden van Annie M.G. Schmidt centraal. Tijdens deze feestperiode ontvangt u in uw favoriete boekhandel zolang de voorraad strekt een gratis luister-cd met negen verhalen van Annie.

Abeltje

Annie M.G. Schmidt

€ 15,99

Abeltje gaat werken als liftjongen in het warenhuis Knots. Hij weet heel goed dat hij niet op het geheimzinnige bovenste knopje van de lift mag drukken, maar hij is zo nieuwsgierig dat hij het meteen al op zijn eerste werkdag toch doet. 'Door de glazen deur zagen ze de eerste etage voorbijschieten, toen de tweede, toen de derde, toen de vierde... De lift minderde niet in vaart... Ze hoorden een licht gekraak... gerinkel van glas... Toen stonden ze daar alle vier in de lift door de glasdeur heen te kijken, vastgenageld van schrik. De lift vloog door de lucht!' Deze klassieker van Annie M.G. Schmidt is weer als nieuw, door de prachtige nieuwe illustraties van Philip Hopman.

Dries en de weerwolf

Annie M.G. Schmidt

€ 10,99

Iedere avond komt een gevaarlijke weerwolf vanuit de bergen naar beneden. Zijn ogen sproeien vuur en zijn tanden zijn lang en scherp. Alle mensen en dieren in het dorp zijn doodsbang, maar niemand durft iets tegen het monster te doen. Op één klein jongetje na. Dries heet hij en hij heeft een heel verrassend geheim wapen!'(Kind)vriendelijker, ongecompliceerder en humorvoller dan de sprookjes van Andersen en de gebroeders Grimm.' De Groene Amsterdammer

pro-mbooks3 : libris