April: Maand van de Filosofie

Thema Maand van de Filosofie: De betekenis van rust

Logo Maand Van De Filosofie

In april 2017 denken we na, tijdens de Maand van de Filosofie, over de betekenis van rust. Joke Hermsen neemt hierin, schrijver van het essay, het voortouw.

Er is een grote roep naar meer rust in ons leven. We hebben 24/7 toegang tot het oneindige wereldwijde web. Technologieën stellen ons in staat voortdurend bereikbaar te zijn. Informatie stroomt binnen. Hoe stil te staan, hoe rust te vinden, in de drukte van alledag? Wat is innerlijke rust en is dit nastrevenswaardig? 

De essayist voor de Maand van de Filosofie 2017 is Joke J. Hermsen. In haar essay voor de Maand van de Filosofie, Melancholie van de onrust, onderzoekt Hermsen het kantelpunt waarop de mens nog net over voldoende moed, daadkracht en hoop beschikt om het tij te doen keren en een nieuwe verhouding tot de wereld en zichzelf te zoeken. Het essay is tijdens de Maand van de Filosofie verkrijgbaar in de boekhandel voor slecht € 4,95.

Luister naar Joke Hermsen over Melancholie van de onrust.

De shortlist van de Socratesbeker 2017 is bekend

De Socratesbeker wordt ieder jaar uitgereikt aan de auteur van het meest urgente, oorspronkelijke en prikkelende Nederlandstalige filosofieboek dat in het voorgaande jaar – in dit geval dus 2016 – verscheen. De uitreiking vindt op 21 april plaats tijdens de Filosofie Nacht.

pro-mbooks3 : libris