Tijdelijke prijsverlagingen non-fictie (waaronder kookboeken)

Prijsverlaging t/m 1 oktober van €38,99 naar €20,00

Keukenlab

Eke Mariën ; Jan Groenewold

€ 20,00
ALS JE BEGRIJPT WAT ER IN JE PANNEN GEBEURT, WORD JE VANZELF EEN BETERE KOK EN KRIJG JE MEER CONTROLE IN DE KEUKEN. Met dit idee in hun achterhoofd schreven Eke Mariën en Jan Groenewold dit kookboek. Ze maken in begrijpelijke taal de wetenschap van het koken inzichtelijk en laten zien hoe je de beste resultaten bereikt in je eigen keukenlab. Van het bakken van luchtige briochebroodjes en perfecte friet tot het vangen van aroma's in sauzen en schuimen. Mariën en Groenewold nemen 15 processen die aan de basis liggen van het koken (zoals Maillard-reacties, karamellisatie, verdamping, emulgeren, oxidatie, etc.) onder de loep. De theorie achter deze processen wordt aan de hand van praktijkvoorbeelden en recepten uitgelegd. Je leert zo precies hoe je je eigen kookresultaten kunt perfectioneren.

Prijsverlaging t/m 1 oktober van €35,99 naar €20,00

De buitenkeuken

Charlotte Marres ; Olle Swets

€ 20,00
In De buitenkeuken trekken Charlotte Marres en Olle Swets met hun mobiele keuken Nederland en Vlaanderen in op zoek naar onafhankelijke voedselproducenten met een bijzonder verhaal. Buiten op het land of water waar hun producten vandaan komen, koken ze op open vuur voor en met boeren, vissers, wildplukkers, telers en herders. Op het drooggevallen wad, waar de kokkelvisser zijn kokkels raapt, bij de aspergeteler, waar ze vers uitgestoken asperges eten direct naast het bed of mee op pad met de herders, waarna ze op de hei eten bereiden boven een driepoot. Vuur verbindt en onder het koken komen de beste verhalen los. Olle en Charlotte schreven daarnaast ook alle recepten uit die ze bij de producenten op het land hebben gekookt, steeds met een bijpassende wijntip en met foto’s waar je direct trek van krijgt. En je hoeft heus niet altijd een vuur te ntsteken, de recepten zijn evengoed geschikt voor de keuken thuis. Charlottes en Olles vorige boek De wijnboer stond op de longlist voor Het Gouden Kookboek 2020 en de delicious. publieksprijs.

Prijsverlaging t/m 31 juli van €19,99 naar €14,99

Een kleine wereldgeschiedenis in 50 dieren

Jacob F. Field

€ 19,99
De geschiedenis van onze planeet aan de hand van 50 dieren die de wereld veranderden Ontdek de meest indrukwekkende gebeurtenissen uit onze wereldgeschiedenis – van prehistorie tot nu – verteld aan de hand van 50 dieren uit alle uithoeken van het dierenrijk. In dit boek biedt historicus Jacob Field een fascinerende nieuwe kijk op de geschiedenis van onze planeet: van de dinosauriërs tot het eerste gekloonde zoogdier Dolly het schaap. Field neemt je mee op een historische excursie langs een bonte verzameling bekende en minder bekende diersoorten van elk continent. Wist je bijvoorbeeld dat Rome ooit werd gered door een stel ganzen? En dat de kop thee van een mythische Chinese keizerin leidde tot de definitieve doorbraak van de zijderups? In deze wereldgeschiedenis toont Field de invloed van het dierenrijk op onze evolutie, economie, gezondheid, cultuur, religie en samenleving. En of het nu gaat om kolossale viervoeters of een piepklein insect: allemaal hadden ze een belangrijk aandeel in de geschiedenis van de wereld én de mens. Jacob F. Field is historicus en auteur van verscheidene boeken waarin hij de wereldgeschiedenis vanuit een bijzonder perspectief bekijkt. Daarnaast werkte hij als onderzoeker aan Cambridge University en werd in 2019 uitgeroepen tot Fellow of the Royal Historical Society in het Verenigd Koninkrijk.
pro-mbooks2 : libris