Coronakronieken

Coronakronieken - De opbrengst gaat voor 100% naar de boekhandel

Daan Heerma van Voss verzamelt al sinds het begin van de Corona-uitbraak verhalen en ervaringen van mensen wereldwijd. Deze heeft hij nu, aangevuld met zijn eigen ervaringen, verzameld in het boek ‘De Coronakronieken’. Coronakronieken geeft een uniek tijdsbeeld, dat waardevol is voor iedereen die wil bevatten wat er met ons gebeurde. In vijf weken ging het van idee naar uitvoering. De opbrengst gaat voor 100% naar de boekhandel. Dat wil zeggen: naar de fysieke boekhandel.

Coronakronieken

Daan Heerma van Voss

€ 15,00

‘Coronakronieken’ van Daan Heerma van Voss is een boek om vat te krijgen op de tumultueuze of soms juist stille begintijd van de coronacrisis, een boek waarmee je aan latere generaties kunt uitleggen: zo ging dat, zo breekbaar bleek onze vertrouwde leefwereld te zijn. Zo klonk onze verwarring, en zo onze hoop.  

Verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.

 Daan Heerma van Voss:

"Ik hoop dat ik met dit boek een bescheiden steentje kan bijdragen aan het herstel van de boekhandel in deze moeilijke periode, maar ook aan onze collectieve verwerking. Ik ben dankbaar dat Uitgeverij Atlas Contact zo innovatief en avontuurlijk is geweest zich als producent van het boek aan te bieden." 

(c) Foto Eva Roefs

Bekende auteurs en mensen uit het boekenvak over Coronakronieken

‘Een maatschappelijk relevante roman op de toonbank, dat hebben we eerder gezien, maar met Coronakronieken helpt een geëngageerd boek de boekhandel zelf uit het slop!’ - A.F.Th. van der Heijden (schrijver)

‘Boekhandels houden de literatuur levend. En wat je in leven wil houden moet je voeden. Kopen bij de boekhandel is meer dan consumeren: het is een manier om bij te dragen aan een wereld waarin goede dingen blijven bestaan.’ - Niña Weijers (schrijver)

‘Coronakronieken bewijst weer de meerwaarde van verhalen en literatuur in deze bizarre tijden. Het mozaïek van verhalen over de hele wereld geeft een sterk gevoel van verbinding en collectiviteit. Een initiatief als dit illustreert op krachtige wijze dat zulke crises ook grote solidariteit teweegbrengen.’ - Eveline Aendekerk (directeur CPNB)

‘Met zijn unieke toon, vol verwondering, nieuwsgierigheid en humor, brengt Daan Heerma van Voss krantenberichten, statistieken, logboeken, getuigenissen van specialisten en leken op een bijna verslavende manier samen. Coronakronieken geeft een uniek tijdsbeeld, dat waardevol is voor iedereen die wil bevatten wat er met ons gebeurde.’ - Sander Blom (uitgever Atlas Contact)

pro-mbooks3 : libris