De jongen, de mol, de vos en het paard

De jongen, de mol, de vos en het paard: Een wonderschoon verhaal vol levenswijsheden waar je stil van wordt

‘Wat is jouw beste ontdekking?’ vroeg de mol. ‘Dat wie ik ben, genoeg is,’ zei de jongen. Het verhaal van een vriendschap tussen de jongen en de dieren is ontroerend en verrijkend. Met prachtige illustraties en poëtisch vertaald door Arthur Japin. Een wonderschoon verhaal vol levenswijsheden waar je stil van wordt.

De jongen, de mol, de vos en het paard

Charlie Mackesy

€ 20,00

‘Wat wil jij worden als je groot bent?’ vroeg de mol. ‘Lief,’ zei de jongen. ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy is een moderne fabel voor jong en oud. De 100 illustraties en de poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen de jongen en de drie dieren. De universele lessen die ze samen leren zijn stuk voor stuk levenswijsheden. De Nederlandse editie van ‘The Boy, the Mole, the Fox and the Horse’ is prachtig vertaald door Arthur Japin, waardoor de teksten nog dichterbij komen. Een moderne klassieker, die je kijk op het leven verandert.

dit boek maakt de wereld mooier
zaterdag, 14 maart 2020 door: KvdRuit

Zelden heb ik zo’n bijzonder boek in handen gehad als De Jongen, de Mol, de Vos en het Paard. Echt een cadeautje voor jezelf, je gezin of een ander. Ik krijg van hier een geluksgevoel van, alsof ik de hoofdprijs in de loterij gewonnen heb.
De kaft is al beeldschoon om te zien. Gouden letters, een mooie stevige kaft, een lettertype waardoor het lijkt alsof het met de hand geschreven is. Dat komt heel persoonlijk over op mij als lezer. Met donkerblauw linnen is de rug van het boek gebonden, doet Engels aan, een beetje het “Winnie de Pooh”- gevoel. De bladzijden zijn vervaardigd van stevig papier, dat pakt lekker vast voor de jongere lezers. De vertaling is van de hand van Arthur Japin, wat prachtig verwoord allemaal!
Dit boek bevat veel wijsheden, is een prenten boek vriendschap, liefde en troost. De unieke prenten zijn een lust voor het oog. Sommige tekeningen zijn ingekleurd, andere weer zwart-wit. Dit prentenboek wil je gewoon niet aan de kant leggen. Het maakt niet uit, of ik voorin, achterin of in het midden begin met lezen: het raakt me, het ‘pakt’ me, het inspireert me. Ik vind het gewoon een lievelingsboek.
Dit boek is voor mij een “hebbeding” en ik kan geen kritisch woord over dit boek kwijt. Voor mij is dit het prototype van een perfect boek, vol humor, tederheid en liefde. De wereld wordt er een stukje mooier van.

Geniet van de eerste pagina's!

Bekijk het leesfragment


 

Chris Hemsworth (Thor) is lovend over De jongen, de mol, de vos en het paard 

pro-mbookslibr1 : libris