Ons creatieve brein van Dick Swaab

Reserveer nu Ons creatieve brein en maak kans op een gesigneerd exemplaar

Over de vorming van onze hersenen onder invloed van de omgeving

Reserveer nu het rijk geïllustreerde nieuwe boek Ons creatieve brein. Als je dat uiterlijk 21 september doet, dan krijg je het boek als een van de eersten op 23 september in je brievenbus én misschien is het dan wel gesigneerd door Dick Swaab.

Win kaartjes voor de boekpresentatie
Bovendien maken 3 klanten ook nog eens kans op kaartjes voor 2 personen voor de boekpresentatie van Ons creatieve brein op woensdag 21 september om 14.30 uur in het Rijksmuseum. Op 15 september maken we de 3 winnaars bekend!

70 klanten die een reservering voor thuisbezorgen of afhalen hebben geplaatst tussen 10 en 21 september voor 12.00 uur 2016 maken kans op een gesigneerd exemplaar.

Ons creatieve brein

Dick Swaab

€ 15,00
Bij de geboorte hebben onze hersenen een derde van de grootte die ze in volwassenheid zullen krijgen. Hoe gaat de rest van de ontwikkeling? Om al dat potentieel te ontplooien is een veilige en warme omgeving nodig. Maar dat is niet alles: het brein moet gestimuleerd worden, bijvoorbeeld door je ouders, je omgeving, je werk. Ook kunst en muziek stimuleren het brein. Dick Swaab laat heel mooi zien wat die met je hersenen doen. Ons creatieve brein toont hoe belangrijk de interactie van de hersenen met de omgeving is. Wat de invloed van je beroep op je brein kan zijn en wat ziektes en trauma’s kunnen aanrichten. Hersenonderzoek heeft niet alleen het denken over ons brein, over de vrije wil en het belang van omgevingsinvloeden sterk veranderd, het heeft daardoor ook ingrijpende maatschappelijke consequenties.

Uit: Ons creatieve brein

Abstract werk van Kazimir Malevitsj (…) waarbij de lijnen en rechthoeken onder een bepaalde hoek staan en daardoor de primaire visuele schors sterk activeren.

Piet Mondriaan, Compositie ii in rood, blauw en geel, 1930.

Joseph Karl Stieler (1781-1858): Beethoven met het manuscript van de Missa solemnis, 1820.

Leonardo da Vinci, ca. 1510.

De anatomische les van Dr. Deijman, in het Amsterdam Museum. Rembrandt heeft hier in 1656 de laatste fase van de publieke obductie van een crimineel vastgelegd. De verhouding tussen de grote handen en voeten en het kleine hoofd geeft perspectief.

Psychiatrisch patiënten vroegen vaker om medicatie tegen angst en onrust wanneer er een schilderij van Van Gogh (Korenveld met kraaien, 1890, boven) (…) aan de muur hing.

pro-mbooks3 : libris