Ons creatieve brein van Dick Swaab

Reserveer nu Ons creatieve brein en maak kans op een gesigneerd exemplaar

Over de vorming van onze hersenen onder invloed van de omgeving

Reserveer nu het rijk geïllustreerde nieuwe boek Ons creatieve brein. Als je dat uiterlijk 21 september doet, dan krijg je het boek als een van de eersten op 23 september in je brievenbus én misschien is het dan wel gesigneerd door Dick Swaab.

Win kaartjes voor de boekpresentatie
Bovendien maken 3 klanten ook nog eens kans op kaartjes voor 2 personen voor de boekpresentatie van Ons creatieve brein op woensdag 21 september om 14.30 uur in het Rijksmuseum. Op 15 september maken we de 3 winnaars bekend!

70 klanten die een reservering voor thuisbezorgen of afhalen hebben geplaatst tussen 10 en 21 september voor 12.00 uur 2016 maken kans op een gesigneerd exemplaar.

Ons creatieve brein

Dick Swaab

€ 15,00
In 'Wij zijn ons brein' vertelde Dick Swaab hoe de hersenen die we bij onze geboorte meekrijgen ons leven bepalen. In het prachtig geïllustreerde 'Ons creatieve brein' worden vragen besproken als: Hoe wordt ieder brein anders? Wat is creativiteit en hoe kunnen we het stimuleren? Hoe wordt het werk van kunstenaars beïnvloed door hun hersenziekten? Waarom vinden sommige mensen atonale muziek mooi? Hoe kan de omgeving als medicijn werken? 'Ons creatieve brein' toont wat ons tot mensen maakt: de interactie van de hersenen met onze omgeving. De omgeving draagt niet alleen bij aan de unieke ontwikkeling van ieder brein, maar ook aan het ontstaan van hersenziekten en aan de genezing hiervan. Muziek en beeldende kunst zijn niet alleen creatieve vormen van communicatie, maar blijken ook van therapeutische waarde te kunnen zijn bij hersenziekten. De manier waarop onze hersenen zich ontwikkelen, beïnvloedt onze beroepskeuze en ons beroep heeft ook een effect op de structuur en functie van onze hersenen. Vele maatschappelijke consequenties van het hersenonderzoek, zoals voor partnerkeuze, filosofie en strafrecht, worden besproken.

Uit: Ons creatieve brein

Abstract werk van Kazimir Malevitsj (…) waarbij de lijnen en rechthoeken onder een bepaalde hoek staan en daardoor de primaire visuele schors sterk activeren.

Piet Mondriaan, Compositie ii in rood, blauw en geel, 1930.

Joseph Karl Stieler (1781-1858): Beethoven met het manuscript van de Missa solemnis, 1820.

Leonardo da Vinci, ca. 1510.

De anatomische les van Dr. Deijman, in het Amsterdam Museum. Rembrandt heeft hier in 1656 de laatste fase van de publieke obductie van een crimineel vastgelegd. De verhouding tussen de grote handen en voeten en het kleine hoofd geeft perspectief.

Psychiatrisch patiënten vroegen vaker om medicatie tegen angst en onrust wanneer er een schilderij van Van Gogh (Korenveld met kraaien, 1890, boven) (…) aan de muur hing.

pro-mbookslibr1 : libris