Dana Smit | Zonder schuld

Een uitzonderlijk thrillertalent met internationale allure

Zonder schuld van Dana Smit is een ontdekkingstocht door de menselijke geest, van goed tot kwaad, langs de soms dunne lijn die de twee scheidt. Waar ligt jouw grens als je tot het uiterste wordt gedreven?

Deel 1 - Hazel Kramer reeks, is vanaf nu verkrijgbaar

Zonder schuld

Dana Smit

€ 21,99
Zonder schuld van Dana Smit is het eerste deel uit de Hazel Kramer-reeks en staat op de Longlist Hebban Thrillerprijs. Profiler Hazel Kramer wordt op een ochtend gebeld door Adam Palmer – inspecteur bij de Londense politie –, die haar hulp vraagt bij een uitzonderlijke moordzaak. Het slachtoffer en de plaats delict zijn bedekt met afval en alle sporen van de dader zijn gewist. Het doet Hazel denken aan een zaak uit het verleden en ze neemt contact op met Julius Bell – een meedogenloze advocaat. Hij stemt toe te helpen, maar onder één voorwaarde: hij wil bij de zaak betrokken blijven. De tijd dringt, er worden meer moorden gepleegd en de leugens stapelen zich op. Julius, Adam en Hazel gaan op zoek naar de dader, maar langzaam komt Hazel erachter dat niemand de volledige waarheid spreekt, ook Julius en Adam niet. Ze staat er alleen voor. Als ze vervolgens ook twee dagen uit haar eigen geheugen kwijtraakt slaat de twijfel toe, kan ze zichzelf niet eens meer vertrouwen? Ze moet alles op alles zetten om de zaak op te lossen en haar reputatie te redden; lukt het haar de moordenaar te vinden, en ten koste van wie en wat? Zonder schuld van Dana Smit is een ontdekkingstocht door de menselijke geest, van goed tot kwaad, langs de soms dunne lijn die de twee scheidt. Waar ligt jouw grens als je tot het uiterste wordt gedreven? ‘Fantastisch!!’ – Vriendin ‘Dana Smit schrijft met kennis van zaken: ze werkte zelf als profiler bij de Londense politie. Dit spannende boek is het eerste deel van wat een reeks rond Hazel Kramer moet worden.’ – Liddie Austin, Radar+ ‘Haar debuut Zonder schuld is een steengoede, intelligente, literaire, psychologische thriller. Haar stijl heeft weg van het schrijversduo Nicci French, maar dan met meer psychologische diepgang.’ – Friesch Dagblad ‘Ik weet één ding zeker. Het tweede deel Zonder boete komt zeker op mijn te lezen lijst te staan.’ – Koukleum.nl ‘De thriller is goed opgebouwd. Continu wordt er een psychologisch spelletje gespeeld met je hersenen. Wat of wie is goed en wat of wie is kwaad? Gelukkig is dit deel één van de serie. Ik kan niet wachten tot er weer een boek van Hazel Kramer komt, want ik ben heel benieuwd hoe deze krachtige vrouw zich ontwikkelt.’ – Perfecte buren (blog)


©Faye Thomas - Eyevine - ANP

Bekijk de trailer van dit boek

‘Het is echt een ontzettend goede psychologische pageturner, hij is gewoon niet weg te leggen. Het is zeer geloofwaardig en écht, je merkt dat Dana kennis van zaken heeft.’ - Amber Martensen, boekhandel Thomas (Bergen)

‘Een echte literaire thriller, lekker denkwerk en je hoofd erbij houden.’Marianne van ’t Hof, Boekhandel Panningen

‘Een heerlijke thriller die ik niet weg kon leggen. Verheug me al op deel twee (en drie!).’
Sander Steggink, boekhandel Blokker (Heemstede)

‘Ik zat compleet in het verhaal. On-Nederlands goed! De laatste tijd heb ik behoorlijk wat thrillers gelezen, maar deze steekt er met kop en schouders boven uit. Ik kijk uit naar het volgende boek met Hazel Kramer.’Aartje, Pezzi Pazzi (Weesp)

pro-mbooks3 : libris