Renate Dorrestein

In haar nieuwe boek Dagelijks werk gunt Renate Dorrestein de lezer niet alleen een herkenbaar tijdsbeeld, indirect schreef zij ook een autobiografie. Trouwe lezers zullen genieten van dit nieuwe boek, maar het is ook een inspirerende leidraad voor wie net als zij gefascineerd is door het beroep waarin zij excelleert: het schrijverschap.

Dagelijks werk

Renate Dorrestein

€ 20,50

Renate Dorrestein is niet alleen de auteur van tientallen boeken, zij schreef bovendien talloze artikelen en gaf vele lezingen. In Dagelijks werk presenteert zij de praktijk van haar schrijversleven aan de hand van een selectie van teksten die onder meer laat zien hoe lang zij al bezig is bepaalde thema’s te exploreren. Samen vormen die teksten een indrukwekkend schaduwoeuvre en geven ze de bronnen van Dorresteins werk prijs.
Wat evenmin eerder tussen twee kaften belandde, is Dorresteins correspondentie met lezers, redacteuren,  boekverkopers en collega’s. Bij elkaar laten deze hoogst  uiteenlopende verbale uitingen onverwachte facetten van ‘een  schrijversleven’ zien.
Dorrestein schreef rake en vermakelijke teksten bij de door haar gekozen stukken. Niet alleen gunt zij de lezer zo een herkenbaar tijdsbeeld, indirect schreef zij met deze compositie een autobiografie. Een genot voor haar vele trouwe lezers,  maar ook een inspirerende leidraad voor wie net als zij gefascineerd is door het beroep waarin zij excelleert: het schrijverschap.

pro-mbooks2 : libris