Verkiezing Belangrijkste Boek

Welk boek heeft jou het meest geraakt, vind je het mooist of heeft je leven veranderd? Welk boek zou echt iedereen moeten lezen? Met heel Nederland gaan we op zoek naar het Belangrijkste Boek. Stem op jouw favoriete boeken en maak iedere dag kans op een Boekenbon.

Tijdens 2016 Jaar van het Boek vindt van 23 april t/m 22 september de Verkiezing van het Belangrijkste Boek plaats. Je kan stemmen op het boek dat jij het belangrijkst vindt. Omdat het je wereldbeeld heeft veranderd, je het las op een belangrijk moment in je leven of omdat je het gewoon heel erg mooi vindt.

Om kiezers op weg te helpen, hebben tien curatoren in totaal 100 belangrijke boeken op een rij gezet. Samen met experts van de Koninklijke Bibliotheek, Bijzondere Collecties van de UvA, de CPNB en het Letterkundig Museum hebben zij binnen tien verschillende categorieën ieder tien boeken geselecteerd. Dit zijn boeken die een maatschappelijke impact hebben gehad en een grote rol hebben gespeeld bij het vormen van onze cultuur en identiteit. Deze boeken vind je terug in de Inspiratie-Tip100. Dit zijn belangrijke boeken voor Nederland als geheel, maar ze kunnen net zo goed in jouw persoonlijke leven bepalend zijn geweest.

Verkiezing Belangrijkste Boek in DWDD op 22 april van start gegaan
De Verkiezing Belangrijkste Boek is op 22 april groots van start gegaan in De Wereld Draait Door. Bekijk hieronder de uitzending en de 10 boeken die elke curator adviseert. Staat jouw belangrijkste boek niet in de lijst? Je kunt dit boek zelf toevoegen en erop stemmen. Je mag op zoveel boeken stemmen als je wilt, per boek kun je maar één stem uitbrengen.

Eind september wordt bekend gemaakt welk boek Nederland heeft verkozen tot Belangrijkste Boek.

Knop -belangrijkste -boek -Blz

2016 Jaar van het Boek

Jvh B16_Logo -cirkel _rood _2312016: het jaar waar het boek centraal zal staan. Natuurlijk: iedere dag, elk jaar, verdient het boek aandacht. En het is precies dat punt dat wij, samen met anderen in 2016 willen maken. We vieren een jaar lang de kracht van het boek. Het boek van toen, het boek van nu en het boek van de toekomst.
Ook Blz. sluit zich aan bij dit mooie initiatief en zal in het komende jaar interessante activiteiten organiseren in het kader van 2016 Jaar van het Boek.

2016 Jaar van het Boek is een initiatief van de Koninklijke Bibliotheek, Bijzondere Collecties van de UvA, Stichting Bibliotheek van het Boekenvak, Stichting CPNB, Letterkundig Museum en De Leescoalitie. Zie ook www.2016JaarvanhetBoek.nl

pro-mbooks2 : libris