Voorleesdagen 2021

Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers

Dit jaar zijn De Nationale Voorleesdagen van woensdag 20 januari t/m zaterdag 30 januari 2021.

Tot Prentenboek van het Jaar is verkozen Coco kan het! geschreven door Loes Riphagen. Coco kan het! is verkrijgbaar als normale editie en tijdelijk als mini-editie voor € 5,25. Naast dit boek hebben Nederlandse jeugdbibliothecarissen negen andere prentenboeken gekozen, die tijdens De Nationale Voorleesdagen centraal staan. 

Speciale uitgave voor € 6,99

Verkrijgbaar vanaf 20 januari

Lever de kleurplaat in en maak kans op "Het eiland van olifant" van Leo Timmers

Wij hebben een leuke kleurplaat laten maken. De kleurplaat is verkrijgbaar in de boekhandel (afhankelijk van regelgeving Corona-maatregelen) en online. Lever deze kleurplaat in bij jouw Libris of Blz.-boekhandel en maak kans op één van de tien exemplaren van Het eiland van olifant van Leo Timmers. Je kunt jouw kleurplaat inleveren t/m 28 februari 2021. Klik hier voor de kleurplaat

Prentenboek Top 10 2021: boeken om voor te lezen aan de allerkleinsten

Bekijk alle boeken

Als u de allerkleinsten gaat voorlezen, welke prentenboeken kiest u dan? Uit het overstelpende aanbod maakte een jury van jeugdbibliothecarissen een selectie: de Prentenboek TopTien. Het belangrijkste criterium bij het kiezen van het Prentenboek van het Jaar is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en voor verwerking in hun spel.

Nieuwe kinderboeken

Bekijk alle boeken

‘Dikke vriendjes’ zal ongetwijfeld een favoriet worden van menig kleine held

Dikke vriendjes durven alles

Ingrid Schubert ; Dieter Schubert

€ 15,99

De auteurs van de eerste maandtip zijn rustig legendarisch te noemen. Monkie, Woeste Willem, Van mug tot olifant, wie herkent deze titels niet? Met ‘Dikke vriendjes’ hebben ze opnieuw een toptitel afgeleverd. Zoals we van het Schubert-duo mogen verwachten, zit het weer vol mooie illustraties. En dit keer zit er ook lekker veel humor in.

Twee broertjes zijn ook dikke vriendjes. Ze besluiten op avontuur te gaan, want er is niets wat ze niet durven. Ze gaan de hoogste berg beklimmen, over de breedste en diepste kloof springen, en pootjebaden in de woeligste zee. En al is de uitdaging nog zo groot, de twee kleine helden vinden wel een weg.

De dialogen zijn lekker vlot en erg grappig. Vooral de wijze waarop problemen worden  opgepakt, is soms erg hilarisch. En naar het einde toe wordt het zelfs nog een beetje spannend. 

pro-mbookslibr3 : libris