Besproken boeken op televisie

Op1 is een gezamenlijke productie van verschillende omroepen. Met roulerende duo's van verschillende afzenders elke werkdag om 22.30 uur.

Sophie & Jeroen is de talkshow van BNNVARA, om en om gepresenteerd door Sophie Hilbrand en Jeroen Pauw. Elke werkdag, 19:00 uur, NPO 1.

Tijd voor Max wordt van maandag tot en met donderdag uitgezonden om 17.35 uur op Nederland 2. Martine van Os en Sybrand Niessen nemen de dag met u door en besteden aandacht aan actuele boeken.

  • Besproken boeken

Buitenhof bespreekt politiek en actualiteit in diepte-interviews, debatten of discussies. Met gezaghebbende gasten uit binnen- en buitenland, van politici en CEO’s tot originele denkers en opiniemakers afwisselend gepresenteerd door Pieter Jan Hagens en Twan Huys. Elke zondag om 12.10 uur op NPO1

Eus' Boekenclub Vanuit het Burgerweeshuis in Deventer viert Eus de liefde voor het lezen, samen met huisband Lakshmi en seizoenkaarthouder Kitty Herweijer, fervent lezer en journalist. En niet geheel onbelangrijk, dit wordt het eerste seizoen met publiek. Dit jaar blijft het niet bij vijf afleveringen – het plezier van lezen wordt met zeventien afleveringen gevierd! Vanaf 9 april 2023 verschijnt het programma twaalf weken lang elke zondag avond om 19.25 uur op NPO 2.

Logo Eus' Boekenclub

Beau is een talkshow waarin Beau van Erven Dorens gasten ontvangt uit de wereld van entertainment, sport en politiek, die midden in het nieuws staan. De programma's Beau en Jinek worden wisselend uitgezonden rond 22.00 uur op RTL 4.

Besproken boeken in de dagbladen

Het katern Boeken verschijnt op zaterdag in de Trouw in de bijlage Letter & geest met uitgebreide aandacht voor fictie en non-fictie. Onmisbaar voor elke boekenlezer die goed op de hoogte wil blijven van de nieuwste uitgaven.

Het katern Boeken staat in het Cultureel Supplement van NRC Handelsblad op vrijdag met uitgebreide aandacht voor fictie en non-fictie. Onmisbaar voor elke boekenlezer die goed op de hoogte wil blijven van de nieuwste uitgaven. We zetten alle gerecenseerde boeken voor u op een rijtje.

De bijlage 'Sir Edmund' verschijnt elke zaterdag bij de Volkskrant met een katern boeken. Daarin wordt uitgebreid aandacht gegeven aan fictie en non-fictie. Onmisbaar voor elke boekenlezer die goed op de hoogte wil blijven van de nieuwste uitgaven. We zetten alle gerecenseerde boeken voor u op een rijtje.

Besproken boeken op de radio

Nieuwsweekend is een zaterdagochtendmagazine van 8.30 tot 11.00 uur op radio 1 gepresenteerd door Mieke van der Weij en Pieter van der Wielen. Met een keur aan studiogasten wordt gesproken over nieuws uit binnen- en buitenland, worden wetenschappelijke ontwikkelingen toegelicht en is er na tienen aandacht voor kunst en cultuur. 

Met het Oog op Morgen is het NOS-radioprogramma dat elke dag de uitzendingen op Radio 1 besluit. Het Oog is er zeven dagen per week van 23.00 uur tot middernacht. Het brengt aan het eind van de dag een overzicht van het nieuws, de ochtendkranten en journalistieke interviews met mensen in en achter het nieuws, omlijst door mooie muziek. Elke dag van de week heeft zijn eigen presentator.

Spijkers met koppen Iedere zaterdag tussen 12.00-14.00, op Radio 2, live vanuit café The Florin in Utrecht. Presentatie: Willemijn Veenhoven en Dolf Jansen.

Logo Spijkers met Koppen

Iedere zaterdag om 8.40 uur, op Radio 4, bespreken boekverkopers Grietje Braaksma (Broese Boekverkopers) en Ad Quist (Boekhandel Quist) om de beurt Het Boek van de Week. De Ochtenden Van 4 een dagelijks programma van 7.00 tot 9.00 uur. Presentatie: Andrea van Pol en Hans Smit.

Hostname: pro-mbooks3