De boekhandel is dicht, maar we blijven bezorgen!

We mogen binnen de regels van het kabinet niet fungeren als afhaalloket, dit wil zeggen dat we momenteel alleen uw boeken bij u mogen bezorgen. En dat doen we met liefde. Hier vindt u meer informatie over de maatregelen rondom de coronacrisis.

Door de grote hoeveelheid bestellingen kan de wachttijd bij onze klantenservice langer zijn dan u van ons gewend bent. Onze excuses hiervoor. De snelste manier om een antwoord te krijgen op uw vraag is door een mail te sturen naar [email protected], met eventueel het betreffende ordernummer. Meer informatie op onze klantenservice-pagina's.

Vertraging Engelstalige boeken door Brexit

De Brexit zorgt momenteel voor grote vertraging in de aanlevering van boeken uit het Verenigd Koninkrijk. Daardoor kunnen we de getoonde levertijden bij Engelstalige boeken niet garanderen. 

Paperback

€ 26,95

Op werkdagen voor 19:00 besteld, binnen 1 a 2 dagen thuisbezorgd
Gratis bezorging vanaf € 15,- binnen NL en BE
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Verlengde retourtermijn: ruilen of retourneren tot 23 februari 2021
Koop lokaal, ook online!
{{promotion.PromotionName}}

Pleitnota’s, beschikkingen, bezwaarschriften, contracten en voorwaarden: bijna elke juridische actie vindt uiteindelijk zijn weerslag in een tekst. Daarbij groeit de vraag naar klare taal, begrijpelijke beslissingen, leesbare ‘kleine lettertjes’ en heldere argumentatie. Dat vraagt niet alleen inhoudelijke kennis van de juridische professional maar ook het vermogen die kennis effectief weer te geven voor een opdrachtgever of cliënt. Effectief schrijven in de juridische praktijk helpt daarbij, met richtlijnen, voorbeelden, tips en oefeningen. Uitgangspunt zijn de overeenkomsten tussen juridische teksten. De aanleiding is bijna altijd een probleem of geschil. Het doel is de lezer te informeren of te overtuigen. De middelen zijn: feiten weergeven, wet- en regelgeving samenvatten, standpunten beargumenteren en conclusies trekken. Dit boek behandelt het juridisch schrijfproces van A tot Z. Van de voorbereiding op het schrijven tot het schrijven van de tekst zelf. Het vaststellen van het doel, de doelgroep, de kernboodschap en de globale structuur komen aan bod. Daaropvolgend behandelt het boek het schrijven zelf: de opbouw van een tekst, de juiste formulering, een inleiding en een slot schrijven en het redigeren van de tekst. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met oefeningen. In de bijlagen staan checklists voor brieven en rapporten, opmaak, en het vermijden van drogredenen en 'verboden woorden'. Voor docenten zijn bij verschijning van de nieuwe druk op aanvraag antwoordmodellen en didactische tips beschikbaar. > Meer aandacht voor het samenvatten van juridische teksten; > nieuwe argumenteeroefeningen; > nieuwe structureeroefeningen; > nieuwe formuleeroefeningen; > nóg meer aandacht voor beknopte, praktische, ‘kleine’ oefeningen; > en geactualiseerde casuïstiek. Effectief schrijven in de juridische praktijk is geschikt voor studenten van juridische HBO-opleidingen, zoals HBO-Rechten, SJD en MER. Het kan gebruikt worden in verschillende jaren van de opleiding. Het boek is daarnaast geschikt voor studenten Rechten in het WO en juridische professionals. Joost Swanborn is eigenaar van Taaldokter.nl, bureau voor tekst, training en advies voor overheden en bedrijven. Hij helpt studenten en professionals om hun taalgebruik te optimaliseren en effectief te communiceren, onder andere als zelfstandig docent en adviseur voor de Hogeschool van Amsterdam, de Politieacademie en de Beroepsopleiding Advocaten.
ISBN
9789046907405
Vorm
Paperback
Uitgever
Coutinho
Druk
2e
Verschenen
17-04-2020
Taal
Nederlands
Pagina's
239 pp.
Genre
Recht
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr2 : libris