Mijn moeders strijd

ebook
Murat Isik Taal: Nederlands

ebook EPUB

€ 9,99

Mijn moeders strijd

ebook EPUB

€ 9,99

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps

In Mijn moeders strijd beschrijft Murat Isik de onvermoede emancipatiestrijd van zijn moeder Aynur, die geboren wordt in een conservatief dorp in Oost-Turkije en opgroeit in de kuststad Izmir. Ze verzet zich tegen haar achtergestelde positie als vrouw en probeert de regie over haar leven in eigen hand te nemen.

Hoe moeilijk dat is, blijkt wanneer haar broer haar eerst zonder overleg tewerkstelt als huishoudelijke hulp en haar daarna tegen haar wil probeert uit te huwelijken. Aynur komt in opstand en trouwt een man met wie ze wél een toekomst voor zich ziet, maar het wordt een moeizaam huwelijk.

Begin jaren tachtig komt ze met haar gezin terecht in de Amsterdamse Bijlmer, waar ze sociaal geïsoleerd raakt. Tegen de verwachtingen in besluit Aynur zich te emanciperen, waardoor ze zich van de vrouwen in haar omgeving onderscheidt. Waarom deed ze dat en welke obstakels moest ze daarbij overwinnen?

Murat Isik is, naast de auteur van Mijn moeders strijd, tevens de auteur van het bekroonde Wees onzichtbaar, waarmee hij o.a. de Libris Literatuur Prijs 2018 en de Boekhandelsprijs 2018 won.

ISBN
9789026351259
Vorm
ebook EPUB
Uitgever
Ambo|Anthos
Druk
1e
Verschenen
23-04-2020
Taal
Nederlands
Pagina's
119 pp.
Genre
Literaire fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks3 : libris