De boekhandel is dicht, maar we blijven bezorgen!

We mogen binnen de regels van het kabinet niet fungeren als afhaalloket, dit wil zeggen dat we momenteel alleen uw boeken bij u mogen bezorgen. En dat doen we met liefde. Hier vindt u meer informatie over de maatregelen rondom de coronacrisis.

Door de grote hoeveelheid bestellingen kan de wachttijd bij onze klantenservice langer zijn dan u van ons gewend bent. Onze excuses hiervoor. De snelste manier om een antwoord te krijgen op uw vraag is door een mail te sturen naar [email protected], met eventueel het betreffende ordernummer. Meer informatie op onze klantenservice-pagina's.

Vertraging Engelstalige boeken door Brexit

De Brexit zorgt momenteel voor grote vertraging in de aanlevering van boeken uit het Verenigd Koninkrijk. Daardoor kunnen we de getoonde levertijden bij Engelstalige boeken niet garanderen. 

Paperback

€ 23,25

Dit artikel kun je momenteel niet via de website bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels.
Koop lokaal, ook online!
Ik wil advies
Vraag de boekhandel
{{promotion.PromotionName}}

"Eén van de onderzoeksgebieden van de klinische neuropsychologie is normale veroudering waarbij geprobeerd wordt inzicht te krijgen in de invloed die leeftijd heeft op cognitie en gedrag. Veel functies op cognitief en gedragsmatig gebied blijven gehandhaafd of verbeteren zelfs tijdens het ouder worden. Sommige functies gaan achteruit. Vaak wordt de vraag gesteld of bij achteruitgang in bepaalde functies, bijvoorbeeld geheugen, sprake is van een (beginnende) dementie. Eén van de meest voorkomende vormen van dementie is de ziekte van Alzheimer. Leeftijd is één van de grootste risicofactoren voor het ontstaan van de ziekte van Alzheimer, een gegeven dat tevens het thema van dit boek vormt. Anders dan in andere boeken die hoofdzakelijk de normale verouderingsprocessen beschrijven of juist over dementie gaan, maakt de schrijver van dit boek van een beperkt aantal klinische en neuropsychologische aspecten een vergelijking tussen veroudering en de ziekte van Alzheimer.Niet alleen wordt de klinische neuropsychologie gewaardeerd om zijn waardevolle bijdrage aan de diagnostiek. In toenemende mate worden programma¿s ontwikkeld die bedoeld zijn om het neuropsychologisch functioneren van patiënten met aandoeningen van het centraal zenuwstelsel te verbeteren. Dit boek vraagt daarom ook aandacht voor enkele niet-farmacologische multi- en unimodale sensorische interventies die gericht zijn op verbetering van de kwaliteit van leven van de (niet) demente oudere.Dr Erik Scherder is werkzaam op de afdeling klinische neuropsychologie van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Sinds 1990 doet hij onderzoek naar mogelijke effecten van multi-modale sensorische interventies op geheugen, gedrag en slaap-waakritme van (niet)demente ouderen. Een ander groot interessegebied is onderzoek naar de invloed van veroudering en de ziekte van Alzheimer op de beleving van pijn."
ISBN
9789023236795
Vorm
Paperback
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
Druk
1e
Verschenen
13-02-2001
Taal
Nederlands
Pagina's
220 pp.
Genre
Geneeskunde
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr1 : libris