*Vanaf 8 september 2021 wijzigen de voorwaarden met betrekking tot gratis verzending van thuisbezorgbestellingen. Bekijk de voorwaarden >

Oorlogsparadijs

Nico Dros Taal: Nederlands

Paperback

€ 9,00

Dit artikel kun je momenteel niet via de website bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels.
Ik wil advies
Vraag de boekhandel

In 1942 begint een jonge arts zijn werk in het noodhospitaal van Texel. De ondergrondse heeft hem een vervalst persoonsbewijs gegeven, nadat hij bij verstek ter dood is veroordeeld. Het eiland ontpopt zich voor hem tot een klein paradijs. Hij wordt verliefd en hij raakt vertrouwd met de kunst van de chirurgie. Maar dan, begin april 1945, breekt er een opstand uit onder de Georgische soldaten die op het eiland zijn gestationeerd.
Jaren later keert Adriaan Wiering terug naar Texel. Tijdens zijn verblijf dwingen ontmoetingen met mensen uit de oorlogsjaren hem de gebeurtenissen uit het verleden opnieuw onder ogen te zien.


'Een aanrader. Een aangename mix van een historisch gegeven, een subtiel liefdesverhaal en menselijke verhoudingen in oorlogsomstandigheden.' Literair Nederland
ISBN
9789041711861
Vorm
Paperback
Uitgever
Rainbow
Druk
1e
Verschenen
09-02-2016
Taal
Nederlands
Genre
Literaire fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris