Nieuws over boeken en auteurs

Vanochtend heeft BNR Nieuwsradio bekendgemaakt dat De Grote Vriendelijke Podcast de Dutch Podcast Award in de categorie Cultuur & Muziek heeft gewonnen! Gefeliciteerd!

De jury schrijft onder meer: “De lange gesprekken met verschillende auteurs gaan op een prettige manier de diepte in. Het is een feest om al die grote schrijvers voorbij te horen komen. Een mooie opsteker voor de literatuur, deze sympathieke podcast.”

Meer informatie

Nominaties NS Publieksprijs bekend

woensdag 21 oktober 2020

De genomineerden voor de NS Publieksprijs 2020 zijn bekend. Stem op jouw favoriete Boek van het Jaar en maak kans op een jaar lang gratis boeken en een jaar lang gratis reizen met de trein. De NS Publieksprijs is de prijs voor het beste boek, gekozen door het publiek. Je kunt stemmen tot en met woensdagavond 18 november 2020 (19.30 uur) op een van de genomineerde boeken of op een ander boek naar keuze. Het is daarom alsnog mogelijk dat een andere titel de prijs wint.

Meer informatie

Maandagavond 22 juni wordt in Nieuwsuur, NPO 2 bekendgemaakt wie de Libris Literatuur Prijs 2020 wint. Dat is anderhalve maand later dan gebruikelijk voor deze prijs voor de beste literaire roman van het afgelopen jaar. De bekendmaking zal ook anders zijn dan bij de voorgaande 26 edities. De omstandigheden die daartoe hebben genoodzaakt, bepalen al maanden voor een groot deel het dagelijks leven van ons allen. Door persoonlijke omstandigheden van juryvoorzitter Ionica Smeets zal jurylid Bo van Houwelingen (literair criticus van de Volkskrant) haar vervangen.

Meer informatie

Hanna Bervoets schrijft het Boekenweekgeschenk voor de Boekenweek 2021. De 86ste Boekenweek vindt plaats van zaterdag 6 maart tot en met zondag 14 maart 2021. Lezers krijgen het Boekenweekgeschenk bij besteding van € 15 aan Nederlandstalige boeken cadeau van de boekhandel. Ook dit jaar verschijnt het Boekenweekgeschenk in het Fries. Vanavond schuift Hanna Bervoets aan in Talkshow M, om 19.00 op NPO 1.

Meer informatie