Boekentips

De sessies

Carla de Jong

€ 20,99

Eindelijk! Het vervolg op In retraite van Carla de Jong. Wat begint als reünie eindigt in een psychologische machtsstrijd. Het is een lekker verhaal en best een page-turner en toch werd ik er in toenemende mate stekelig van.  Misschien waren mijn verwachtingen te hoog gespannen maar e.e.a. kwam op mij wel heel ongeloofwaardig over. Beleef een weekje retraite mee en oordeel zelf.

Ike tipt

Utopia Avenue

David Mitchell

€ 24,99

Utopia Avenue is een band uit de jaren 60 door Mitchell bedacht, maar zou zo echt bestaan kunnen hebben. We volgen de levens van de bandleden met al hun ups en downs. 
De jaren 60, de muziekscene in Londen, Italie en New York. Mitchell schetst een prachtig sfeerbeeld van die tijd waarbij en passant ook nog veel bekende namen uit de popmuziek een rol spelen. En Mitchell zou Mitchell niet zijn als er niet ook nog personen uit eerdere boeken voorbij komen. Hij maakt het geheel af met een bovennatuurlijk tintje. Een heerlijk boek!

Monique tipt

Schaduw van de leeuw

Linda Dielemans

€ 18,99

Linda Dielemans won dit jaar met dit boek de Archeon Jonge Beckmanprijs. En terecht, ‘Schaduw van de leeuw’ is een prachtig boek dat je meeneemt naar het leven van Joeni, een meisje dat 28.000 jaar geleden had kunnen leven. Joeni droomt heel krachtig maar is niet uitgekozen om leerling van de dromer van de stam te worden. Ten einde raad gaat zij haar eigen droomreis maken over de uitgestrekte en gevaarlijke vlaktes om de mammoeten uit haar droom te vinden.    

Wendy tipt

Hamnet

Maggie O'farrell

€ 24,99

Mijn favoriete boek van dit jaar heeft de Women’s Prize for Fiction 2020 gewonnen op 9 september! Ik heb dit boek zo diep in mijn hart gesloten dat ik vermoed dat het voor lange tijd een favoriet gaat zijn. Hamnet is het verhaal van Shakespeare en zijn familie en is prachtig geschreven. Shakespeare en zijn werk zijn de onderlaag, maar waar het echt om draait, is zijn vrouw Agnes en hun kinderen, met name Hamnet. In 16e eeuws Engeland hangt ziekte in de lucht en O'Farrell scheurt je hart liefdevol in tweeën met dit verhaal over rouw, liefde en creativiteit.

Ris tipt

Voordat de koffie koud wordt

Toshikazu Kawaguchi

€ 20,99

In Voordat de koffie koud wordt verkent Kawaguchi de vraag: wat als je in de tijd kon reizen? In slechts 250 pagina's laat hij haarfijn de moeilijke, ingewikkelde maar vooral mooie kanten van menselijke relaties zien. De lezer volgt vier personages die elk een eigen reden hebben om door de tijd te willen reizen, en blijft bij het dichtslaan van het boek achter met de vraag: als het kon, zou ik het dan doen?

Anneke tipt

De onsterfelijken van Teheran

Ali Araghi

€ 24,99
Ahmad is tien jaar als hij onbedoeld zijn vader doodschiet en zijn stem verliest. In het naoorlogse Iran ontpopt hij zich als een revolutionair dichter, wiens poëzie een belangrijke rol zal spelen in de revolutie van 1979 tegen het regime van de sjah. De pagina's van 'De onsterfelijken van Teheran' worden bevolkt door wijsgeren en lafaards, beulen en slachtoffers, dronkenlappen en poëten. Het is een meeslepende roman die Arabische symboliek mengt scherpe maatschappijkritiek, en waarin tederheid en wreedheid tegen elkaar schuren. Deze debuutroman van Ali Araghi kreeg lovende kritieken in onder andere Publishers Weekly, en is de aanrader voor alle liefhebbers van magisch-realisme.

Timon tipt

Groet uit De Bilt en Bilthoven

Werry Crone

€ 20,00

Dit boek is een mooie handleiding om De Bilt en Bilthoven nader te leren kennen. Leuk om met het boek in uw hand fiets- of wandeltochten te maken!

Uw boekhandel tipt

Uw boekhandel tipt

pro-mbooks2 : libris