Troost

over ouderdom, zorg en psychologie

Luc van de Ven Serie: Reeks Senioren in de maatschappij (1) | Taal: Nederlands

Paperback

€ 24,10

Op werkdagen voor 23.59 uur besteld, binnen 1-2 dagen bezorgd
Troost

Paperback

€ 24,10

Nieuwe boeken gratis bezorgd vanaf € 17,50 binnen NL*
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Ruilen of retourneren binnen 14 dagen

Over senioren horen we gelukkig tal van optimistische, zelfs vrolijke berichten. En inderdaad, vandaag genieten vele ouderen van een gelukkige en wijze tweede levenshelft. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. De ouderdom heeft ook zijn onmiskenbaar minder fraaie kanten: het overlijden van een geliefde, onzekerheid en angst, gezondheidsproblemen, depressieve klachten, moeilijk oplosbare familiale conflicten; sommigen worden getroffen door dementie. Dan heeft men troost nodig. Vanuit de dichte omgeving, maar vaak ook vanuit de professionele hulpverlener.
Dit boek belicht het wel en wee van de ouderdom. Ook komen zowel de bezorgdheden van de familie als de uitdagingen voor de professionele hulpverlener bij het begeleiden van ouderen aan bod. Met deze uitgave als eerste wordt een nieuwe serie begonnen: Senioren in de maatschappij.

Over de auteur
Luc Van de Ven, klinisch ouderenpsycholoog, is verbonden aan de Dienst Ouderenpsychiatrie van het Universitair Psychiatrisch Centrum van de KU Leuven. Hij begeleidt ouderen met psychische problemen en hun families. Daarnaast geeft hij opleidingen aan professionele hulpverleners. Hij is ook coördinator van de serie Senioren in de maatschappij.
ISBN
9789044132205
Vorm
Paperback
Uitgever
Maklu, Uitgever
Druk
1e
Verschenen
06-10-2014
Taal
Nederlands
Pagina's
186 pp.
Genre
Naslagwerken & Woordenboeken
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris