juni

Joop van Riessen signeert 'Weerloos'

zaterdag 18 juni 2022

Zaterdag 18 juni signeert Joop van Riessen zijn thriller 'Weerloos', deze zal 2 juni verschijnen!

Een stalker, een arts en een ex in een mysterieuze ontvoeringszaak ***** Verpleegkundige Evie verdwijnt na afloop van haar dienst van de aardbodem. Als ze na een week weer opduikt, heeft ze geen herinneringen aan de dagen ervoor. Chef recherche Anne Kramer en haar team vermoeden een ontvoering, maar is het dat wel? Of gaat het om liefde? Wraak? Lust? Wie speelt hier welk spel? In een verhitte jacht op de dader wordt stukje bij beetje het raadsel ontrafeld. WEERLOOS is het spannende veertiende deel van de Anne Kramer-reeks. De delen zijn los van elkaar te lezen. 

Datum/tijd: zaterdag 18 juni van 13.00 - 14.00 uur

Toegang vrij

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 Heemstede

Reserveren via [email protected] en/of 023-5282472

Meer informatie

Charlotte Marres & Olle Swets signeren 'De buitenkeuken'

zaterdag 18 juni 2022

Zaterdagmiddag 18 juni signeren Charlotte Marres & Olle Swets hun boek 'De buitenkeuken', een fijne tip voor vaderdag en voor iedereen natuurlijk!

In De buitenkeuken trekken Charlotte Marres en Olle Swets met hun mobiele keuken Nederland en Vlaanderen in op zoek naar onafhankelijke voedselproducenten met een bijzonder verhaal. Buiten op het land of water waar hun producten vandaan komen, koken ze op open vuur voor en met boeren, vissers, wildplukkers, telers en herders. Op het drooggevallen wad, waar de kokkelvisser zijn kokkels raapt, bij de aspergeteler, waar ze vers uitgestoken asperges eten direct naast het bed of mee op pad met de herders, waarna ze op de hei eten bereiden boven een driepoot.

Vuur verbindt en onder het koken komen de beste verhalen los. Olle en Charlotte schreven daarnaast ook alle recepten uit die ze bij de producenten op het land hebben gekookt, steeds met een bijpassende wijntip en met foto’s waar je direct trek van krijgt. En je hoeft heus niet altijd een vuur te ontsteken, de recepten zijn evengoed geschikt voor de keuken thuis.

Charlottes en Olles vorige boek De wijnboer stond op de longlist voor Het Gouden Kookboek 2020 en de delicious. publieksprijs.

 

Datum/tijd: zaterdag 18 juni van 15.00 uur

Toegang vrij

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 Heemstede

Reserveren via [email protected] en/of 023-5282472

Meer informatie

Lezing Mo Gawdat over 'Dat stemmetje in je hoofd'

zondag 19 juni 2022

Zondag 19 juni brengt niemand minder dat Mo Gawdat een bezoek aan de boekhandel. Hij zal een lezing geven over zijn nieuwe boek 'Dat stemmetje in je hoofd'. 

Iedereen heeft het, dat stemmetje in je hoofd. Het onophoudelijke commentaar op je gedrag lijkt je gevoel van geluk in de weg te zitten. In plaats van je gedrag te veranderen is het dus beter om grenzen aan te geven waar dat stemmetje zich mee mag bemoeien.

Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Mo Gawdat, de voormalig topman van Google (X), de futurologische droomfabriek, onthult een deel van zijn ‘code’ waarmee je de controle op je hersenen kunt terugnemen en het dwaalspoor van het moderne leven kunt omzeilen. Hij baseert zich daarbij op zijn kennis op het gebied van programmeren, neurowetenschappen en verschillende spirituele leerstellingen.

De kern van zijn geluksmodel is een focus op wat je wenst en waar je invloed op hebt. Door het verwijderen van onnodige ‘ruis’ komt er een weg vrij naar generositeit en compassie. Daarmee draag je niet alleen bij aan een betere samenleving, maar investeer je ook in je eigen geluk.

Mo Gawdat is serie-ondernemer, voormalig chief business officer van Google [X] en auteur. De logica van geluk (2017), zijn eerste boek, was een internationale bestseller. Griezelig slim (2021) was zijn tweede boek, hierin onderzocht hij de impact van kunstmatige intelligentie op ons leven. Dat stemmetje in je hoofd (2022) wordt zijn derde boek.

Datum/tijd: zondag 19 juni van 15.00 uur

Toegang € 10,-

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 Heemstede

Reserveren via [email protected] en/of 023-5282472

Meer informatie

Boekpresentatie Saskia de Jong 'Over gehaktballen'

zaterdag 25 juni 2022

Zaterdag 25 juni is er om 15.00 uur een boekpresentatie van lokale held Saskia de Jong (werkzaam op de Tijo van Eeghenschool) over haar kinderboek 'Over gehaktballen'.

Over het boek;

Een vrolijk debuut over vriendschap, een hond… en gedichten! Oma leest graag en veel. Ze leest Sjuul altijd de stukjes voor die ze mooi vindt. En vaak zijn dat gedichten. Sjuul heeft niks met gedichten – dat is meer iets voor volwassenen, vindt ze. Maar het blijkt wel handig dat oma er zoveel kent als Sjuul in de bibliotheek Luca tegenkomt, die een gedicht zoekt om voor te lezen op de begrafenis van zijn oma. Luca is natuurlijk verdrietig, en tot overmaat van ramp moet haar hond nu ook nog weg… Dus bedenken Sjuul en Luca een plan. Over gehaktballen is een heerlijk debuut dat smaakt naar meer, waarin de lezer stiekem – samen met Sjuul – met allerlei gedichten in aanraking komt. Een verhaal om blij van te worden en een eerste introductie in de wereld van de poëzie.

Datum/tijd: zaterdag 25 juni van 15.00 uur

Toegang vrij

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 Heemstede

Reserveren via [email protected] en/of 023-5282472

 

Meer informatie

juli

Boekpresentatie Marc van der Aart over 'Van Brooklyn naar boerenland'

vrijdag 1 juli 2022

Vrijdagmiddag 1 juli zal Marc van der Aart zijn boek 'Van Brooklyn naar boerenland' bij ons presenteren.

Over het boek;

Tiriamo avanti! In een mozaïek van licht tegendraadse verhalen vertelt Marc van Aart over het mooie, het lelijke en het soms wonderlijke leven in Italië na zijn verhuizing van Brooklyn-New York naar Monte Castello di Vibio, een dorp in Umbrië. Het contrast kan haast niet groter: van de chaos van de grote stad naar het lome leven tussen de olijfbomen op het platteland. Om zo snel mogelijk in te burgeren leert Van der Aart de taal, doorloopt hij de eindeloze bureaucratische procedures, sluit vriendschappen met zijn buren en wordt lid van de lokale duivenvereniging. In iets meer dan honderd stukken schrijft hij over zijn ervaringen, observaties en overpeinzingen, van de jaarlijkse olijvenpluk en het gebruik van de percolator tot de a-functionele schoonheid van Italiaanse auto’s en de illegale prostitutie langs de weg. Of zoals de Umbriërs het zelf zo treffend zeggen: ‘Tiriamo avanti! We slepen ons voort!’ Marc van der Aart (1964) richtte bedrijven op in Haarlem en New York en woont sinds vijf jaar met zijn vrouw, twee katten, een hond en een paar kippen aan de rivier de Tiber. Samen runnen ze een Bed and Breakfast.

Datum/tijd: vrijdag 1 juli om 16.00 uur

Toegang vrij

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 Heemstede

Reserveren via [email protected] en/of 023-5282472

Meer informatie

Francis van Broekhuizen signeert 'Bij twijfel hard zingen'

zaterdag 2 juli 2022

Zaterdagmiddag 2 juli brengt Francis van Broekhuizen een bezoek aan de boekhandel. Ze zal kort worden geïnterviewd en daarna haar boek 'Bij twijfel hard zingen' signeren. Bent u niet in de gelegenheid om langs te komen? Laat het ons weten, dan laten wij het boek persoonlijk voor u signeren.

In Bij twijfel hard zingen gaat Francis van Broekhuizen, ’s lands geliefdste operazangeres, musicalster, tekenaar en tv-personality, dieper in op de belangrijkste gebeurtenissen uit haar leven. De geliefde en fascinerende Van Broekhuizen, bekend van theater, radio en televisie, wijdt op eigenzinnig en ontroerende wijze uit over haar roerige leven, ondersteund door haar eigen humoristische illustraties. Volledig open en eerlijk vertelt zij over haar leven als misdienaar bij de nonnen, haar geloof in God, haar coming-out, gepest worden en natuurlijk haar liefde voor opera en het podium.

‘Francis van Broekhuizen schrijft makkelijk en licht, maar zo herkenbaar en beleefd… Je hoort het haar zingen!’ Paul de Leeuw

‘Francis veroverde in korte tijd veel harten met haar goudeerlijke humor.’ Libelle

Foto links (c) Merlijn Doomernik

 

Datum/tijd: zaterdag 2 juli om 15.00 uur

Toegang vrij

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 Heemstede

Reserveren via [email protected] en/of 023-5282472

Meer informatie

Boekpresentatie Thijs van Vlijmen over 'Herrijzend Nederland'

woensdag 6 juli 2022

Woensdag 6 juli is de boekpresentatie en interview met Thijs van Vlijmen (lokale held uit Heemstede) over zijn boek 'Herrijzend Nederland'.

Over het boek:

"Het vertrouwen van de Nederlandse burger in de politiek heeft de afgelopen decennia flinke schade opgelopen. De democratie wankelt in velerlei opzichten op haar grondvesten. Onze constitutionele parlementaire monarchie is dus geen 'democratische' rechtsstaat, zoals politici het volk nog steeds graag doen geloven. Een fataal gebrek aan historische kennis bij politiek Nederland anno 2022 leidt niet zelden tot misplaatste opvattingen", aldus oud-politicus Thijs van Vlijmen (91) in zijn boek 'Herrijzend Nederland'.

'Herrijzend Nederland' mag als een getuigenis worden gezien van een oud-politicus die weliswaar teleurgesteld is in de afbraak van onze democratie, maar die op zijn 91e toch nog de moeite heeft genomen om Nederland wakker te schudden. Het is daarmee zeker niet het zoveelste boek van een (oud-)politicus waarin een eenduidige politieke visie te berde wordt gebracht. Integendeel. Met dit boek reikt de auteur bouwstenen aan om samen de verdere teloorgang van de democratie een halt toe te roepen.

Het is een boek geworden dat menige burger én politicus in Nederland bij momenten blozend zal lezen omdat Van Vlijmen kans heeft gezien om de gevolgen van een gebrekkige historische kennis op een zeer verhelderende wijze bloot te leggen. En daarmee de noodzaak om met meer kennis en verantwoordelijkheidsgevoel het vertrouwen van de burger te herwinnen.

Thijs van Vlijmen (1930, Overveen) is oud-politicus en medeoprichter van het CDA. Hij kwam als oorlogsvrijwilliger in dienst en verliet het leger in 1951 als officier. Van 1981 tot 1994 was Van Vlijmen lid van de Tweede Kamer en onder andere lid van het NATO parlement. Naast diverse andere functies was hij van 1997 tot 2004 voorzitter van het Nationaal Katholiek Thuisfront.

Datum/tijd: woensdag 6 juli om 10.30 uur

Toegang vrij

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 Heemstede

Reserveren via [email protected] en/of 023-5282472

Meer informatie

Boekpresentatie Laura van der Wijden over 'De werkgroep'

vrijdag 8 juli 2022

Vrijdag 8 juli presenteert lokale held Laura van der Wijden haar boek 'De werkgroep'. Het eerste exemplaar zal worden overhandigd aan Haarlemse schrijver Lodewijk Wiener.

Tijdens de opening van een tentoonstelling over tatoeages wordt al snel duidelijk dat de vermiste Myrthe, studente aan de Rijksuniversiteit Groningen, niet meer in leven is. Is haar moordenaar dezelfde als de verkrachter van de studentes die samen met hoogleraar Simon Helmerink de tentoonstelling hebben samengesteld? En wat is het geheim dat deze hoogleraar met zich meedraagt? Laura van der Wijden (Heemstede) schreef eerder Buiten de kaart om dat werd bekroond met de Haarlemse Debuutprijs. Over Buiten de kaart om: ‘Geschreven in een evenwichtige stijl, daarnaast is het ook een spannend boek, dat leest als een literaire thriller.’ 

 

Datum/tijd: vrijdag 8 juli om 16.00 uur

Toegang vrij

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 Heemstede

Reserveren via [email protected] en/of 023-5282472

Meer informatie

Interview met Tim de Wit over 'Wankel koninkrijk'

zaterdag 16 juli 2022

Zaterdagmiddag 16 juli is er een interview met Tim de Wit over 'Wankel koninkrijk', Hoe ik Groot Brittannië door Brexit heb zien veranderen. Hij zal worden geïnterviewd door Ruth Oei, journalist BNR nieuwsradio en Radio Haarlem 105.

Tim de Wit vestigde zich zeven jaar geleden als correspondent in het relatief rustige Londen. Wat volgde was een achtbaan aan politieke gebeurtenissen, intriges en vooral… chaos. Het land stond op zijn kop. En staat dat eigenlijk nog steeds. In dit boek kijkt De Wit onder de motorkap van het Verenigd Koninkrijk. En wat blijkt: het piept en kraakt aan alle kanten. Schotland wil weg, in Noord-Ierland rommelt het weer, Boris Johnson liegt er vrolijk op los en zelfs na de Russische invasie in Oekraïne worden oligarchen in Londen maar mondjesmaat aangepakt. De toekomst na Brexit is volledig ongewis. Tegelijkertijd hopen de Britten dat het allemaal wel losloopt. Als ze iets kunnen, dan is het improviseren.

‘Als Tim vertelt, wil je luisteren.’ – Lucas Waagmeester

‘De ultieme gids die ons door de krankzinnige, soms onnavolgbare storm loodst waarin het VK is beland.’ – Arjen van der Horst

Datum/tijd: zaterdag 16 juli om 15.30 uur

Toegang vrij

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 Heemstede

Reserveren via [email protected] en/of 023-5282472

Meer informatie