juni

Presentatie Theo Kroese over 'Moeiteloos veranderen'

vrijdag 2 juni 2023

Vrijdagmiddag 2 juni presenteren we het boek 'Moeiteloos veranderen - waarom veranderen beter gaat als je stopt met managen'

Over het boek: 

Organisatieverandering kun je niet afdwingen. De beste verandering ontstaat op natuurlijke wijze wanneer mensen samen in beweging komen, gedreven door een gedeelde ambitie. Traditioneel verandermanagement is traag, moeizaam en nauwelijks succesvol. Dat komt omdat het uitgaat van aansturing en controle, ingefluisterd door wantrouwen en angst. Het druist in tegen de menselijke natuur en leidt eerder tot fricties die verandering en groei belemmeren. Medewerkers en managers worden er ongelukkig van. 'Moeiteloos veranderen' laat zien hoe je de gewenste verandering in alle vrijheid kunt laten ontstaan. Dat is effectiever, sneller en leuker dan verandering die 'gemanaged' wordt. Dit boek bespreekt de kenmerken van organisaties die daarin slagen en inspireert om jouw mogelijkheden als manager te ontdekken. Laat je uitdagen om jezelf de belangrijkste en misschien wel leukste vraag te stellen: wie wil ik zijn en hoe kan ik helpen? De keuze is aan jou! Theo Kroese is organisatieadviseur, interimmanager en spreker. Hij is oprichter van moving as one, een bureau dat organisaties helpt om succesvol en duurzaam te veranderen.

Datum/tijd: vrijdag 2 juni 16.00 uur

Toegang gratis (reserveren gewenst)

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 Heemstede

Reserveren via [email protected]/of 023-5282472/ app 06 18336320

 

Meer informatie

Lezing Marjolein de Rooij over 'Hoeveel vakantiedagen heeft een varken?'

zaterdag 3 juni 2023

Zaterdagmiddag 3 juni 15.00 uur geeft Marjolein de Rooij (local hero, onder andere werkzaam geweest als wethouder in Bloemendaal) een lezing over 'Hoeveel vakantiedagen heeft een varken?'

Koeien produceren melk, kippen leggen eieren, een schaap levert wol. Een varken werpt biggen die uitgroeien om als vlees te eindigen. Al deze dieren werken voor de kost. Maar anders dan werkende mensen hebben werkende dieren geen recht op vakantie, mogen ze niet meepraten over hun loon en vallen ze niet onder een cao. Marjolein de Rooij is oprichter van de eerste Vakbond voor Dieren ter wereld. Zij zet zich in voor arbeidsrechten voor werkende dieren. Want arbeidsrechten beschermen werknemers tegen uitbuiting en onrechtvaardige behandeling door werkgevers. Die rechten zouden ook voor werkende dieren moeten gelden. Dit vlot geschreven en vernieuwende boek legt zes vakbondseisen op tafel.  Ingenieur en vakbondsleider Marjolein de Rooij was nauw betrokken bij de oprichting van de Partij voor de Dieren. Ze schrijft regelmatig over werkende dieren, onder andere in Trouw, op Joop.nl en LinkedIn.

Datum/tijd: zaterdag 3 juni 15.00 uur

Toegang gratis (reserveren gewenst)

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 Heemstede

Reserveren via [email protected]/of 023-5282472/ app 06 18336320

Meer informatie

Lezing Gemma Venhuizen en Ed Brinkkemper over 'Hemelsleutel'

vrijdag 9 juni 2023

Vrijdagmiddag 9 juni komen Gemma Venhuizen (lokale held) en Ed Brinkkemper vertellen over 'Hemelsleutel', een boek over de Brinkkemper-collectie (een bijzondere collectie botanica uit de lage landen)

Over het boek:

Hemelsleutel is een schitterend geïllustreerd boek dat de schoonheid weerspiegelt van de oudste Nederlandse en Vlaamse planten- en kruidenboeken, gecombineerd met een plezierige en luchtige geschiedenis van de botanie. De platen zijn afkomstig uit de verzameling van Ed Brinkkemper. Hij houdt zich al tientallen jaren hartstochtelijk bezig met plantenboeken uit de Lage Landen, waar hij een imposante collectie van heeft opgebouwd: van Dodoens Cruijdeboeck uit 1554 tot de befaamde Flora Batava en J. Commelins Horti Medici Amstelodamensis uit 1697. Bij deze overvloed schrijft Gemma Venhuizen aanstekelijk over de geschiedenis die achter de Brinkkemper-collectie schuilgaat. Ze behandelt de ontwikkeling van de botanie vanaf de oudheid, via Brunfels, Bock en Fuchs naar de grote drie: Rembertus Dodonaeus, Carolus Clusius, Matthaeus Lobelius. En behalve Abraham Munting, medicinale tuinen en exotische gewassen, de Commelins, de tuin van George Clifford, Linnaeus, stammen en klassen komen ook de boekdrukkunst en de kwetsbaarheid van boeken ruimschoots aan bod. De hemelsleutel is een plant met een naam die beschrijft wat kijken naar bloemen en planten kan doen: de hemel ontsluiten. Hemelsleutel bevat een rijke, esthetische keuze van meer dan honderd grote, ingekleurde platen die de ongekende schoonheid laten zien van onder veel meer het knopig helmkruid, de stijve naaldvaren, de wonderboom en de ronde zonnedauw.

Datum/tijd: vrijdag 9 juni 16.00 uur

Toegang gratis (reserveren gewenst)

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 Heemstede

Reserveren via [email protected]/of 023-5282472/ app 06 18336320

Meer informatie

Voordracht Mark Tuitert over 'Flow'

zaterdag 10 juni 2023

Zaterdagochtend komt Mark Tuitert voor een uniek optreden naar Heemstede. Hij gaat het hebben over zijn nieuwe boek 'Flow', de opvolger van het zeer succesvolle 'Drive'.

Mark Tuitert is voormalig olympisch kampioen schaatsen en heeft in 2017 First Energy Gum opgericht, waarmee hij onder meer topsportend Nederland voorziet van energie en waar hij verantwoordelijk is voor de online marketing. Via FitChannel motiveert Mark mensen om te trainen en gezond te leven en adviseert hij bedrijven op het gebied van vitaliteit.

Over het boek: Eén ding is zeker, zeggen de stoïcijnse filosofen: een rimpelloos leven bestaat niet. Je weet dat je vroeg of laat te maken krijgt met tegenslag. En dan gaat het erom dat je als een surfer op de golven meebeweegt. Want hoe hoger de golven, hoe mooier de ervaring.

Mark Tuitert is olympisch kampioen, succesvol ondernemer en bestsellerauteur van DRIVE. In FLOW laat hij zien hoe je met de stoïcijnse mindset de uitdagingen van het leven aangaat. Zo blijf je trouw aan jezelf, houd je oog voor anderen, en kun je onder alle omstandigheden soepel koers houden.

De tien praktische lessen in FLOW helpen je om:

  • De beste versie van jezelf te zijn, ook in slechte tijden
  • Keuzes te maken en met vertrouwen het leven aan te gaan
  • Je persoonlijke levensfilosofie vorm te geven

Zo train je de stoïcijnse mindset voor een rijkelijk stromend leven.

Datum/tijd: zaterdag 10 juni 11.00 uur

Toegang gratis (reserveren gewenst)

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 Heemstede

Reserveren via [email protected]/of 023-5282472/ app 06 18336320

 

Meer informatie

Interview Wies Verbeek over 'n Beetje leuk ouder worden

zaterdag 10 juni 2023

Zaterdagmiddag 10 juni om 15.00 uur wordt Wies Verbeek geïnterviewd over haar succesvolle boek 'n Beetje leuk ouder worden.

Over het boek: 

Als iemand weet hoe je een beetje leuk ouder kunt worden dan is het wel Wies Verbeek. Als healthy aging-journalist interviewde ze meer dan 80 wetenschappers en gezondheidsexperts met vragen als: waarom slapen we minder goed als we ouder worden? En hoe kunnen we die slaap verbeteren? Hoe houd je je brein zo lang mogelijk gezond? Wat werkt écht om je lijf een beetje strak te houden? Welke oefening is het beste voor je botten? Kan hormoonsuppletie bijdragen aan een beter seksleven? Ze dompelde zich daarnaast onder in de vakliteratuur. De allerbeste tips die ze de afgelopen jaren opdeed, bracht ze bij elkaar in dit boek, veelal voorzien van haar eigen ervaringen.

’n Beetje Leuk Ouder Worden is een toegankelijk boek vol praktische tips en tricks op het gebied van voeding, mind, hormonen, beweging, uiterlijk en meer. Alles vanuit het idee: kleine moeite, groot resultaat. Een absolute must-read en een perfect cadeau voor iedereen die gezond, fit en gelukkig ouder wil worden.

'n Beetje Leuk Ouder Worden is zo’n boek waarvan je niet wist dat je erop zat te wachten. Deze indrukwekkende verzameling nuttige en zinvolle tips bespaart je zelf jarenlange research, je kunt er meteen mee aan de slag.’ – Anita Witzier

Datum/tijd: zaterdag 10 juni 15.00 uur

Toegang gratis (reserveren gewenst)

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 Heemstede

Reserveren via [email protected]/of 023-5282472/ app 06 18336320

Meer informatie

Interview en signeren Joep Schreuder over "Ter plekke'

vrijdag 16 juni 2023

Vrijdagmiddag 16 juni komt sportjournalist Joep Schreuder vertellen over zijn boek 'Ter plekke'. Na afloop is er gelegenheid om het boek te laten signeren.

Van kleedruimtes en privéjets tot de Braziliaanse tropen, van hotellobby’s en dakterrassen tot bij de voetballers thuis: Schreuder neemt je mee naar plekken die je op televisie zelden te zien krijgt

Ter plekke bevat verhalen van een van de bekendste sportverslaggevers van Nederland, Joep Schreuder. Een bestuurscrisis bij een bekende club? Rellen bij een kampioenschap en huldiging? Een ontslag van een omstreden voetbaltrainer? Schreuder is erbij, kijkt, analyseert en vertelt ons wat er gaande is in de sport- en vooral de voetbalwereld.

Schreuder neemt je in Ter plekke mee naar bijzondere wedstrijden en sportevenementen, en laat je nader kennismaken met markante mensen uit de voetbalwereld. Hij vertelt de smakelijkste verhalen uit de catacomben, kleedkamers en privévliegtuigen. Het is alsof je zelf naast Cruijff, Van Gaal, Advocaat, Koeman, Hiddink of Zlatan staat. Een geluk dus dat Schreuder altijd aantekeningen maakt, want daardoor voelen deze korte verhalen aan als privérondleidingen door de opwindende, vermakelijke en soms onbegrijpelijke sport- en voetbalwereld.

 

Datum/tijd: vrijdag 16 juni 15.00 uur

Toegang gratis (reserveren gewenst)

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 Heemstede

Reserveren via [email protected]/of 023-5282472/ app 06 18336320

Meer informatie

Interview Ilja Pfeijffer over nieuwe roman 'Alkibiades'

vrijdag 16 juni 2023

Op vrijdag 16 juni slaan de boekhandels uit de regio Haarlem (Bredero boekenDe Vries van Stockum,  Athenaeum Haarlem, Kennemer Boekhandel en Boekhandel Blokker) de handen ineen en organiseren gezamenlijk een avond met Ilja Leonard Pfeijffer naar aanleiding van het verschijnen van zijn nieuwe boek 'Alkibiades'. Pfeijffer zal worden geïnterviewd door Toef Jaeger (schrijver en redacteur NRC Handelsblad) in de Doopsgezinde Kerk te Haarlem. Wees welkom!

Over het boek:

De monumentale, rijk gedocumenteerde, historische roman Alkibiades vertelt het waargebeurde verhaal van het streven en falen van Alkibiades, de mooiste man van Griekenland. Hij was de extravagante, geniale, opzienbarende, androgyne, biseksuele en omstreden politicus en strateeg van Athene tijdens de grote oorlog tegen Sparta. Zijn verhaal is voor ons een reis door de tijd naar de wereld van bijna tweeënhalf millennium geleden, toen steeds meer symptomen, die voor ons verontrustend herkenbaar zijn, begonnen te wijzen op het verval van de democratie en daadwerkelijk leidden tot de nederlaag van Athene. De vraag is in hoeverre Alkibiades hieraan schuldig was. Was hij de populist die de democratie heeft ontmanteld of had hij de redder van Athene kunnen zijn? In deze roman legt hij verantwoording af over zijn idealen, strategieën en levenslange strijd. Alkibiades is tegelijkertijd een geleerde historische studie en een grote roman voor onze tijd en voor elke tijd, die een even uniek als universeel verhaal vertelt over het najagen van ambities in een onvolmaakte wereld.

Alkibiades is dinsdag 23 mei vefrschenen. Nieuwsgierig naar het boek? U kunt het boek hier reserveren.

(Auteursfoto: © Stephan Vanfleteren)

Datum: vrijdag 16 juni
Locatie: Doopsgezinde Kerk (Frankestraat 24 te Haarlem)
Aanvang: 20.00u
Entree: €12,50

Reserveren via [email protected]/of 023-5282472/ app 06 18336320

Meer informatie

Bernice Berkleef signeert 'Vinex'

zaterdag 17 juni 2023

Op zaterdagmiddag 17 juni signeert Bernice Berkleef haar thriller 'Vinex', het perfecte cadeauboek voor vaderdag. Berkleef won met haar tweede thriller 'Bloedsteen' de Gouden Strop, de prijs voor de beste Nederlandse thriller. 

Over 'Vinex': Hein en Simone verruilen hun appartement in het hippe Amsterdam-Zuid voor een landelijk gelegen nieuwbouwwijk in Amstelveen.Ondanks het grotere huis en de natuur om hen heen komt de burgerlijkheid van de Vinex-wijk hen algauw tegen te staan. Maar onder die schijn van braafheid gaat het nodige schuil... Een buurvrouw die niet gelukkig is in haar huwelijk en de grenzen opzoekt. Een agente die in de ziektewet is beland en een klein privéonderzoek start om zich maar nuttig te voelen. Een tiener die in een pleeggezin is geplaatst en een ijzingwekkende ontdekking doet. Op hun eigen manier gaan ze allemaal stukje bij beetje over de schreef, totdat het tijdens een buurtfeest volledig uit de hand loopt.

Datum/tijd: zaterdag 17 juni 14.00 uur

Toegang gratis (reserveren gewenst)

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 Heemstede

Reserveren via [email protected]/of 023-5282472/ app 06 18336320

Meer informatie