Schrijvers op zondag

Manon Duintjer interviewt Jessica Durlacher over haar boek 'De stem'

Schrijvers op zondag is een livestreaming initiatief van de boekhandels om tijdens coronatijd toch schrijvers en boeken over het voetlicht te kunnen brengen.

Gast Jessica Durlacher

Schrijver Jessica Durlacher publiceerde recent haar nieuwe roman De Stem, haar eerste nieuwe roman in tien jaar. Durlacher schreef een breed oeuvre en publiceerde eerder onder meer De dochter, Emoticon, Musk en het verhaal van haar grootvader Arthuro d'Alberti.

Manon Duintjer

Manon Duintjer (1969) is schrijver, schrijfdocent en journalist. Ze schreef o.a. de roman We zijn verdwaald en ontwikkelde het filosofiespel Nomizo. Als docent is Manon verbonden aan de Schrijversacademie en de Querido Academie. Zij interviewt regelmatig auteurs in het openbaar. Manon woont in Haarlem met haar man en twee kinderen.

Vrijwillige bijdrage

Schrijvers op zondag is vrij toegankelijk. Wie wil kan een vrijwillige bijdrage overmaken om dit initiatief te steunen. U kunt uw bijdrage over maken via dit tikkie waarin u zelf het bedrag kunt kiezen of een bedrag overmaken naar NL 95 RABO 0154387134 t.n.v. Literair Haarlem.

Met dank aan

Schrijvers op zondag is een live streaming initiatief om tijdens coronatijd toch schrijvers en boeken over het voetlicht te kunnen brengen. Het wordt georganiseerd door Athenaeum Boekhandel, Boekhandel Blokker, Bredero Boeken, Boekhandel De Vries | Van Stockum, Kennemer Boekhandel en Stichting Literair Haarlem in samenwerking met debatcentrum De Pletterij en met dank aan Rabobank Haarlem-IJmond.

Zondag 7 maart: Schrijvers op zondag met Jessica Durlacher

Op zondag 7 maart gaat Manon Duintjer voor Schrijvers op zondag in gesprek met Jessica Durlacherover haar nieuwe roman De Stem. Opnieuw een livestream via deze site. Het begint ook om 16:00 uur. Geef u weer op via [email protected]khandelblokker.nl

Livestream

Bestel De Stem alvast

De Stem

Jessica Durlacher

€ 24,50
De Stem speelt zich af tegen de achtergrond van de grote gebeurtenissen die dit millennium inluidden – een rijke roman met een stuwende kracht, over familie, loyaliteit, en het grote offer dat engagement van mensen vraagt. Een vrome Somalische asielzoekster komt als oppas in dienst bij het gezin van Zelda en Bor, en ontpopt zich tot hun verbazing als een fenomenale zangeres. Haar naam is Amal. Ze is zo goed dat Zelda en Bor haar opgeven voor de populaire talentenshow De Stem. Tijdens haar spectaculaire eerste optreden verrast Amal het miljoenenpubliek met een dramatisch gebaar dat tot een vloedgolf van bedreigingen leidt. Het gezin voelt zich geroepen haar te beschermen en wordt zo meegesleurd in conflicten die hun veilige wereld voor altijd zullen veranderen.

Hier kunt u het interview met Frénk van der Linden terugkijken

Bestel hier het boek Frénk van der Linden

En altijd maar verlangen

Frénk van der Linden

€ 20,99
In En altijd maar verlangen blikt meesterinterviewer Frénk van der Linden door middel van brieven aan zijn ouders terug op zijn eigen kinderjaren en de onderlinge relaties binnen het gezin. Het resultaat is een open, eerlijk en herkenbaar portret van een ouder-kindrelatie. En altijd maar verlangen is een verzameling scènes uit een onmogelijk huwelijk, even innig als indringend beschreven in brieven van een zoon aan zijn overleden vader en moeder. Na een bittere scheiding wisselden zij veertig jaar lang geen woord meer met elkaar. Onderhuids leefde het verlangen voort, tot de dood aan toe. Frénk van der Linden schetst hoe een bewogen verleden blijft bewegen, en hoe we tot onze laatste zucht in gesprek blijven met onze ouders – of we het willen of niet. Journalist Frénk van der Linden verloor in de afgelopen jaren zowel zijn moeder als zijn vader. Zijn ouders wisselden veertig jaar lang geen woord met elkaar, maar konden zich kort voor het overlijden van Frénks moeder toch met elkaar verzoenen. ‘Pijnlijk mooi; de ontleding van twee karakters, in een scherp en liefdevol familieportret.’ Tommy Wieringa
pro-mbookslibr2 : libris