We zijn open voor afhalen en (beperkt) winkelbezoek!

Momenteel kunt u, conform de coronamaatregelen, veel van onze boekhandels weer bezoeken of gebruik maken van een afhaalloket. Meer over de coronamaatregelen van de Rijksoverheid.

Door de grote hoeveelheid bestellingen kan de wachttijd bij onze klantenservice langer zijn dan u van ons gewend bent. Meer informatie op onze klantenservice-pagina's.

Paperback

€ 39,90

Dit artikel kun je momenteel niet via de website bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels.
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad
Ik wil advies
Vraag de boekhandel

Dit is het verhaal over gekte, slechtheid en droefenis en de uiteenlopende opvattingen hierover in de laatste tweehonderd jaar. Dit is ook het verhaal over de manier waarop gekte, slechtheid en droefenis door verschillende vrouwen werden ervaren,van Virginia Woolf tot Sylvia Plath, van Zelda Fitzgerald tot Marilyn Monroe. Dolheid, bezetenheid, manie, melancholie, `zenuwen , waanvoorstellingen, abnormaal gedrag, theatrale tics, hartstochtelijke liefdes- en haatgevoelens, seks, visuele en auditieve hallucinaties, angsten, fobieën, fantasieën, slaapstoornissen, dissociaties, verslaving, zelfverminking, zelfuithongering, depressie ze figureren allemaal in het verhaal dat hier wordt verteld. Daarnaast komen in dit boek ook behandelmethoden aan de orde, of het nu om `morele , chirurgische, galvanische, elektrische of farmaceutische ingrepen gaat of om therapeutisch praten of schrijven. Veel psychische stoornissen komen frequenter voor bij vrouwen dan bij mannen. Met haar zoektocht naar het antwoord op de vraag waarom dat zo is, brengt Lisa Appignanesi een groot aantal uitzonderlijke vrouwen en hun psychiaters tot leven.
ISBN
9789023440598
Vorm
Paperback
Uitgever
Bezige Bij, De
Druk
1e
Verschenen
03-09-2009
Taal
Nederlands
Pagina's
576 pp.
Genre
Geschiedenis
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr3 : libris