ebook EPUB

€ 15,50

Dit artikel kun je momenteel niet via de website bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels.

<>Wat maakt Shakespeare Shakespeare? Dat is, zoals hij zelf zegt, de grote vraag.


Shakespeare is nog steeds de meest gespeelde, meest vertaalde en meest vereerde toneelschrijver in de geschiedenis van de westerse wereld. Niemand heeft de hartenroerselen van de mens zo treffend en op zo veel manieren voor het voetlicht gebracht, niemand zette zulke verrassende vrouwelijke personages op het toneel en niemand leerde ons zoveel over politiek als Shakespeare.

Als Shakespeare de allergrootste is, wat wás die grootsheid dan?

Boris Johnson ontleedt de genialiteit van Shakespeare op op een manier waardoor je begrijpt wat er aan de hand is, wat Shakespeares personages voorstellen en waar het allemaal om gaat. Leer Shakespeare kennen in zijn eigen tijd.  

 

De pers over De Churchill Factor:
‘Superieure schrijfstijl en creatieve vondsten.’ – de Volkskrant

‘Fantastisch!’ – Matthijs van Nieuwskerk in DWDD

‘Hij schrijft met geestdrift […] Het resultaat is een boek dat nooit verveelt, door en door scherpzinning […] Dit boek schittert.’ – The Times

Boris Johnson (New York City, 19 juni 1964) is een Brits politicus, journalist, schrijver, classicus en historicus. Van 2008 tot 2016 was hij burgemeester van Londen.

ISBN
9789000353385
Vorm
ebook EPUB
Uitgever
Spectrum
Druk
1e
Verschenen
07-04-2020
Taal
Nederlands
Pagina's
456 pp.
Genre
Biografieën
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr1 : libris