We zijn open voor afhalen en (beperkt) winkelbezoek!

Momenteel kunt u, conform de coronamaatregelen, veel van onze boekhandels weer bezoeken of gebruik maken van een afhaalloket. Meer over de coronamaatregelen van de Rijksoverheid.

Door de grote hoeveelheid bestellingen kan de wachttijd bij onze klantenservice langer zijn dan u van ons gewend bent. Meer informatie op onze klantenservice-pagina's.

Paperback

€ 19,95

Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, binnen 1 - 2 dagen bezorgd
Het water kwam

Paperback

€ 19,95

Boeken gratis bezorgd vanaf € 15,- (NL en BE)
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Verlengde retourtermijn: ruilen of retourneren tot 15 maart 2021
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad

Februari 1799. Na een paar extreem koude wintermaanden raken de rivieren vol met smeltwater. Kruiend ijs belemmert op veel plaatsen de doorstroom. Dijken breken, water en ijs storten zich aan de andere kant omlaag en verwoesten huizen, schuren, hele dorpen ... Een watersnood van ongekende omvang. Honderden mensen verdrinken, duizenden raken dakloos. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat zo’n kolossale ramp uit ons nationaal geheugen is verdwenen? ‘Het water kwam’ haalt de watersnood van 1799 uit de vergetelheid. In deze roman reizen landmeter Cornelis Zillesen en zijn twee assistenten Arculus en Adriaan in februari 1799 naar de vestingstad Heusden. Daar beginnen zij aan een belangrijke, maar bijna onmogelijke opdracht: de watersnood in zijn volle omvang in kaart brengen. Een paar dagen na hun aankomst doorstaan ze een angstige nacht tijdens een heftige storm, gevangen tussen de wallen rondom Heusden. De vraag die continu door ieders hoofd spookt: houden de dijken stand? Als Arculus en Adriaan in Haarsteeg, een paar kilometer verderop, het water op zich af zien komen, weten ze ternauwernood te overleven. Maar Arculus betaalt daarvoor een hoge prijs.
ISBN
9789490554002
Vorm
Paperback
Uitgever
Pumbo.nl B.V.
Druk
1e
Verschenen
21-10-2020
Taal
Nederlands
Pagina's
240 pp.
Genre
Romans
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr1 : libris