De boekhandel is dicht, maar we blijven bezorgen!

We mogen binnen de regels van het kabinet niet fungeren als afhaalloket, dit wil zeggen dat we momenteel alleen uw boeken bij u mogen bezorgen. En dat doen we met liefde. Hier vindt u meer informatie over de maatregelen rondom de coronacrisis.

Door de grote hoeveelheid bestellingen kan de wachttijd bij onze klantenservice langer zijn dan u van ons gewend bent. Onze excuses hiervoor. De snelste manier om een antwoord te krijgen op uw vraag is door een mail te sturen naar [email protected], met eventueel het betreffende ordernummer. Meer informatie op onze klantenservice-pagina's.

Vertraging Engelstalige boeken door Brexit

De Brexit zorgt momenteel voor grote vertraging in de aanlevering van boeken uit het Verenigd Koninkrijk. Daardoor kunnen we de getoonde levertijden bij Engelstalige boeken niet garanderen. 

Paperback

€ 25,95

Op werkdagen voor 19:00 besteld, binnen 1-2 dagen thuisbezorgd
Gratis bezorging vanaf € 15,- (NL en BE)
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Verlengde retourtermijn: ruilen of retourneren tot 23 februari 2021
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad
{{promotion.PromotionName}}

Religieuze organisaties bewandelen verschillende wegen om zich te verbinden met hun buurt en stad. Van kerken is dat bekend, van moskeegemeenschappen veel minder. Toch maken ook zij serieus werk van hun maatschappelijke functie en stimuleren zij hun leden actief te zijn in de samenleving. Maar hoe die gemeenschappen dat alles intern aansturen en hun leden proberen te motiveren, is nog nooit onderzocht. In Moskeewerk in de buurt gebeurt dat voor het eerst, vanuit een insider-perspectief. Het boek richt zich op kaderleden van een Turkse moskeegemeenschap in een oude stadswijk in Amsterdam. Het brengt in beeld hoe die kaderleden in de wereld staan en wat hun inspiratie is bij hun maatschappelijk handelen. Het laat zien hoe trouw aan de eigen identiteit en bruggen bouwen kunnen samengaan, waarmee het een helder tegengeluid laat horen in het huidige integratiediscours. Het sluit aan bij de presentietheorie van Andries Baart en op de sociaal-kapitaal theorie van de Amerikaanse politicoloog Robert Putnam. Hasan Yar studeerde politicologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en promoveerde in de sociologie. Hij is als docent verbonden aan de Hogeschool Inholland Amsterdam. ISBN 9789086597862 www.vuuniversitypress.com
ISBN
9789086597826
Vorm
Paperback
Uitgever
VU uitgeverij
Druk
1e
Verschenen
01-05-2018
Taal
Nederlands
Genre
Theologie, Esoterie & Filosofie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr1 : libris