De boekhandel is dicht, maar we blijven bezorgen!

We mogen binnen de regels van het kabinet niet fungeren als afhaalloket, dit wil zeggen dat we momenteel alleen uw boeken bij u mogen bezorgen. En dat doen we met liefde. Hier vindt u meer informatie over de maatregelen rondom de coronacrisis.

Door de grote hoeveelheid bestellingen kan de wachttijd bij onze klantenservice langer zijn dan u van ons gewend bent. Onze excuses hiervoor. De snelste manier om een antwoord te krijgen op uw vraag is door een mail te sturen naar [email protected], met eventueel het betreffende ordernummer. Meer informatie op onze klantenservice-pagina's.

Vertraging Engelstalige boeken door Brexit

De Brexit zorgt momenteel voor grote vertraging in de aanlevering van boeken uit het Verenigd Koninkrijk. Daardoor kunnen we de getoonde levertijden bij Engelstalige boeken niet garanderen. 

Paperback

€ 25,66

Op werkdagen voor 19:00 besteld, binnen 1-2 dagen thuisbezorgd
Gratis bezorging vanaf € 15,- (NL en BE)
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Verlengde retourtermijn: ruilen of retourneren tot 23 februari 2021
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad
{{promotion.PromotionName}}

Op 5 november 1980 verkocht en verpachtte de Groningse boerin Geertje Trenning een deel van haar omvangrijke landbezit aan de jonge Arend Krabben uit Drenthe. Bovendien verkocht ze hem haar hele bedrijfsinventaris en huurde hij een gedeelte van haar royale boerderij. Ze hadden enkele jaren in volle vriendschap naar de pachtovereenkomst toegewerkt, maar toen de handtekeningen eenmaal waren gezet kreeg zij spijt. De man die zij bij de notaris nog had opgehemeld veranderde ineens in haar aartsvijand en ze deed alles om hem van haar erf te jagen. Hij nam het befaamde advocatenkantoor Trip uit Groningen in de arm en spande een kort geding aan. Het vonnis dat volgde werd in het jaar 2000 uitgeroepen tot “De ongelukkigste uitspraak van de 20e eeuw”, vanwege een opgelegde dwangsom zonder maximum, die uiteindelijk opliep tot vele miljoenen. De boerin ging failliet maar de curator wist haar faillissement te rekken tot tweeënhalf jaar na haar dood in 2011, zodat ze altijd in haar huis kon blijven wonen: haar hoogste recht. Toen het faillissement in 2013 werd opgeheven kwam er echter een einde aan de 33-jarige vete, dat zij ongetwijfeld als het hoogste onrecht zou hebben ervaren.
ISBN
9789402138177
Vorm
Paperback
Uitgever
Brave New Books
Druk
1e
Verschenen
01-12-2015
Taal
Nederlands
Pagina's
150 pp.
Genre
Onderwijs & Opvoeding
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr2 : libris