De boekhandel is dicht, maar we blijven bezorgen!

We mogen binnen de regels van het kabinet niet fungeren als afhaalloket, dit wil zeggen dat we momenteel alleen uw boeken bij u mogen bezorgen. En dat doen we met liefde. Hier vindt u meer informatie over de maatregelen rondom de coronacrisis.

Door de grote hoeveelheid bestellingen kan de wachttijd bij onze klantenservice langer zijn dan u van ons gewend bent. Onze excuses hiervoor. De snelste manier om een antwoord te krijgen op uw vraag is door een mail te sturen naar [email protected], met eventueel het betreffende ordernummer. Meer informatie op onze klantenservice-pagina's.

Vertraging Engelstalige boeken door Brexit

De Brexit zorgt momenteel voor grote vertraging in de aanlevering van boeken uit het Verenigd Koninkrijk. Daardoor kunnen we de getoonde levertijden bij Engelstalige boeken niet garanderen. 

Paperback

€ 41,50

Op werkdagen voor 19:00 besteld, binnen 1-2 dagen thuisbezorgd
Gratis bezorging vanaf € 15,- (NL en BE)
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Verlengde retourtermijn: ruilen of retourneren tot 23 februari 2021
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad
{{promotion.PromotionName}}

In zijn beruchte boek Mein Kampf zette Adolf Hitler in detail de principes van zijn wereldbeschouwing uiteen: het nationaalsocialisme, of kortweg het nazisme. Maar de toekomstige Führer van nazi-Duitsland werkte zijn ideeën ook verder uit in een Zweites Buch, dat bijna niemand kent en nooit verscheen in een Nederlandstalige vertaling. In aanloop naar en tijdens de Tweede Wereldoorlog zou dit geheel van volksnationalistische en racistische opvattingen een bepalende rol spelen. En hoewel heel wat gebeurtenissen uit de grote wereldbrand tot het collectief geheugen behoren, is de kennis van het nationaalsocialisme in de eenentwintigste eeuw grotendeels vervaagd. Het nazisme omvatte immers nog veel meer dan de volkerenmoord op de Joden of het voeren van oorlog om meer Lebensraum voor het Duitse volk te veroveren. Binnen deze wereldbeschouwing had Adolf Hitler een duidelijke mening over alle aspecten van en problemen in de samenleving. Vele van deze pijnpunten zijn ook nu nog brandend actueel. De oplossingen die de nazi’s formuleerden tijdens het interbellum steken geregeld opnieuw de kop op. En wie de geschiedenis niet kent, is gedoemd om ze te herhalen. Bovendien levert de studie van het nationaalsocialisme een onverwachte bonus op. Het wordt immers duidelijk hoe een land, dat na de Grote Oorlog op sterven na dood was, in enkele jaren tijd opnieuw tot een militaire supermacht kon opgebouwd worden. En dat verhaal is allesbehalve populair bij een aantal overwinnaars van de Tweede Wereldoorlog. Luc Vanhixe werd gevormd aan de Koninklijke Militaire School in Brussel. Gedurende zijn hele loopbaan als officier was hij geboeid door militaire geschiedenis in het algemeen en de Tweede Wereldoorlog in het bijzonder. Zodra hij met pensioen was heeft hij zich voltijds aan deze passie gewijd. Als auteur maakt hij er een erezaak van om de platgetreden paden te verlaten en historische feiten die lang vergeten zijn of niet in de klassieke geschiedschrijving opgenomen werden, opnieuw een plaats te geven.
ISBN
9789044137552
Vorm
Paperback
Uitgever
Maklu, Uitgever
Druk
1e
Verschenen
07-05-2020
Taal
Nederlands
Pagina's
504 pp.
Genre
Geschiedenis
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr1 : libris