We zijn open voor afhalen en (beperkt) winkelbezoek!

Momenteel kunt u, conform de coronamaatregelen, veel van onze boekhandels weer bezoeken of gebruik maken van een afhaalloket. Meer over de coronamaatregelen van de Rijksoverheid.

Door de grote hoeveelheid bestellingen kan de wachttijd bij onze klantenservice langer zijn dan u van ons gewend bent. Meer informatie op onze klantenservice-pagina's.

Gebonden

€ 25,95

Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, binnen 1 - 2 dagen bezorgd
Over rook

Gebonden

€ 25,95

Boeken gratis bezorgd vanaf € 15,- (NL en BE)
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Verlengde retourtermijn: ruilen of retourneren tot 15 maart 2021
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad

Het ultieme handboek over warm & koud roken!

In 'Over rook' kom je werkelijk alles te weten over het roken van vlees, vis en groenten: het verschil tussen warm en koud roken, de materialen die je als thuisroker te beschikking staan (van rookpan, rookkast en barbecue tot koudrookgenerator en rookpistool), de subtiele smaakverschillen tussen roken op eik, beuk, hickory of hooi en de ideale temperatuur waarop je je hout (onder meer in de vorm van mot of snippers) laat smeulen. Uiteraard is er ook veel aandacht voor smakelijke veiligheidsmaatregelen als pekelen en droogzouten.

Naast deze gedegen smokescience leer je in 'Over rook' ook hoe je bijvoorbeeld zelf een koudroker in elkaar knutselt van een koffieblik en een aquariumpomp.
De recepten zijn veelzijdig; van klassiekers als gerookt ontbijtspek, gerookte zalm en Amsterdamse osseworst tot gerookte kaas, noten, bieten, oesters, tofu en spareribs en zelfs bijzondere gerechten als gerookte olijfolie en dranken. In 'Over rook' staan ook experimente rookgerechten van driesterrenchef Jonnie Boer van restaurant De Librije.

'Dit prachtige, maar vooral tot in de puntjes geperfectioneerde, werkboek voor de waarlijk tevreden roker heb je dringend nodig.' - Felix Wilbrink, de Telegraaf

'Eindelijk is het er, en al mijn verwachtingen zijn bewaarheid. "Over rook" is degelijk en uitputtend, overzichtelijk en inspirerend. Het worden mooie dagen, in de rook.' - Jeroen Thijssen, Trouw

'Een ding weten we zeker: voor "Over rook" heeft Meneer Wateetons alles weer tot in de absurde uitgezocht en getest. Hilarisch beschreven, zoals alleen Meneer dat kan.' - Elle Eten

'"Over rook" is voor roken, wat "Over worst" was voor worsten.' - Menno Steketee, NRC.Next

ISBN
9789461430977
Vorm
Gebonden
Uitgever
Good Cook B.V.
Druk
7e
Verschenen
15-04-2014
Taal
Nederlands
Pagina's
192 pp.
Genre
Koken
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr2 : libris