De boekhandel is dicht, maar we blijven bezorgen!

We mogen binnen de regels van het kabinet niet fungeren als afhaalloket, dit wil zeggen dat we momenteel alleen uw boeken bij u mogen bezorgen. En dat doen we met liefde. Hier vindt u meer informatie over de maatregelen rondom de coronacrisis.

Door de grote hoeveelheid bestellingen kan de wachttijd bij onze klantenservice langer zijn dan u van ons gewend bent. Onze excuses hiervoor. De snelste manier om een antwoord te krijgen op uw vraag is door een mail te sturen naar [email protected], met eventueel het betreffende ordernummer. Meer informatie op onze klantenservice-pagina's.

Vertraging Engelstalige boeken door Brexit

De Brexit zorgt momenteel voor grote vertraging in de aanlevering van boeken uit het Verenigd Koninkrijk. Daardoor kunnen we de getoonde levertijden bij Engelstalige boeken niet garanderen. 

Paperback

€ 21,99

Op werkdagen voor 19:00 besteld, binnen 1-2 dagen thuisbezorgd
Gratis bezorging vanaf € 15,- (NL en BE)
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Verlengde retourtermijn: ruilen of retourneren tot 23 februari 2021
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad
{{promotion.PromotionName}}

Een Nederlandse jongen in het Vreemdelingenlegioen en de buitenlandse geheime dienst Sergeant Baraka vertelt een verhaal dat maar zelden kan worden opgetekend. En al helemaal niet uit de mond van een Nederlander. Precies in de tijd dat de 23-jarige Wim Vaal vanuit Apeldoorn te voet aankomt in Frankrijk en zich meldt bij het Vreemdelingenlegioen nemen in Algerije rebellen voor het eerst de wapens op tegen het koloniale Franse bewind. Wim Vaals kansen om de uitzonderlijk zware opleiding van het Légion en de volgende vier jaar actieve dienst te overleven zijn ruwweg een op vijf. Hij doorstaat de opleiding en als parachutist in het Légion neemt Vaal deel aan de beruchte invasie bij het Suezkanaal. Tijdens tientallen militaire operaties in Algerije ziet hij vele kameraden sneuvelen, raakt drie maal gewond en wordt drie maal onderscheiden. Veel sneller dan gebruikelijk schopt de Nederlander het tot de rang van sergeant. De Arabische eretitel ‘Baraka’ verwerft Vaal tijdens zijn laatste maanden in het Légion, als hij telkens weer in de voorste linie werd ingezet. Terwijl om hen heen zijn kameraden een voor een vallen, weigert hij eenvoudigweg het loodje te leggen. Wim Vaal wordt zo de legendarische Sergeant Baraka: de ‘onkwetsbare’ sergeant uit Nederland. Na zijn afzwaaien helpt de BVD mee om de stateloze Wim Vaal in de armen te drijven van de Amerikaanse CIA en de Franse geheime dienst. Daar geeft hij nog eens tien jaar van zijn leven voor ‘het behoud van de vrije wereld’. Een maand voor zijn overlijden in 2004 ontvangt hij de hoogste Franse militaire onderscheiding, de Médaille Militaire. Wim Vaal vertelde het ongelooflijke verhaal van zijn jaren in het Légion en wat er daarna gebeurde aan journalist Peter Dicker. Wim Vaal: ‘Als ik aan vreemden vertel wat ik in mijn leven heb meegemaakt zie je in hun ogen dat het allemaal niet te bevatten is’ Peter Dicker (1952) werkte 25 jaar als journalist en binnen- en buitenland. Hij is onder meer auteur van de monografie Slauerhoff Slodderhoff en de romans Curaçao, eiland in de stroom en Ithaka. Zijn prozagedicht Otzens Happy Hour werd bekroond met de jaarprijs van het Corps Consulaire van Curaçao.
ISBN
9789089753090
Vorm
Paperback
Uitgever
Just Publishers
Druk
1e
Verschenen
15-04-2020
Taal
Nederlands
Pagina's
300 pp.
Genre
True Crime
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr3 : libris