ebook

€ 12,99

De moord in de Zondagstraat

ebook

€ 12,99

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps

<>Het waargebeurde verhaal achter een van de grootste en meest gecompliceerde moordzaken in Zweden

Juli 1965: een jonge vrouw wordt dood aangetroffen in haar huis ten zuiden van Stockholm. De politie denkt aan zelfmoord, maar al snel wordt duidelijk dat ze is vermoord. Na grootschalig onderzoek blijkt dat de dader zich al die tijd onder de neus van de politie bevond. Helaas ontbreekt zowel een bekentenis als direct bewijs, en de moordenaar wordt vrijgesproken. Een zeldzaamheid in Zweden, waardoor de moord uitgroeit tot een van de meest sensationele zaken in de Zweedse geschiedenis.

In De moord in de Zondagstraat schetst Peter Englund aan de hand van archiefmateriaal en interviews met betrokkenen een gedetailleerd beeld van het onderzoek en het daaropvolgende proces, waarbij niet alleen aandacht is voor wát er gebeurde in die zomer van 1965 maar ook voor de achtergrond waartegen deze moord plaatsvond. Ondanks de hervormingen, lage werkloosheid en het grenzeloze optimisme zal piekjaar 1965 de opmaat vormen naar een definitieve breuk met het verleden.

'Englund beschrijft de tijdgeest met elegantie en vanzelfsprekendheid, discreet en zonder te vervallen in lange beschrijvingen van het solide onderzoekswerk dat erachter zit.' Expressen

'Voortreffelijk boek.'Västerbottens-Kuriren

ISBN
9789000357208
Vorm
ebook
Uitgever
Spectrum
Druk
1e
Verschenen
12-05-2021
Taal
Nederlands
Pagina's
288 pp.
Genre
Literaire non-fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr2 : libris