Ik, moeder

ebook
Annemarie de Gee Taal: Nederlands

ebook EPUB

€ 11,99

Ik, moeder

ebook EPUB

€ 11,99

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps

Dertien auteurs schreven een krachtig mozaïek van het moederschap. Soms rauw, soms vertwijfeld, soms melancholisch. Maar altijd echt. In Ik, moeder wordt het moederschap ter discussie gesteld én gevierd.

Annemarie de Gee en Eva Kelder zagen hun schrijvende leven veranderen door de komst van een kind. De transformatie die het moederschap in denken, doen en leven teweeg kan brengen werd volgens hen slechts marginaal weerspiegeld in literatuur. Zij wilden een beeld scheppen waarin de moeder géén plat personage is maar juist geschakeerd, zodat we ons in haar herkennen. De moeder als hoofdrolspeler, de moeder als mens. Dus stelden zij de verhalenbundel Ik, moeder samen.

Yasmine Allas, Saskia de Coster, Annemarie de Gee, Sanneke van Hassel, Marjolijn van Heemstra, Eva Kelder, Jannah Loontjens, Roos Schlikker, Aukelien Weverling en Nilgün Yerli schreven een verhaal, Neske Beks en Joke J. Hermsen schreven een essay, Anna Enquist een gedicht. Ik, moeder schenkt de moeder het literaire leven dat zij verdient.

Vreemd hoe mensen moeders met zachtheid associëren. In de dierenwereld zijn het de moeders die krabben, bijten, doden om hun kinderen te beschermen. Marjolijn van Heemstra

ISBN
9789402312348
Vorm
ebook EPUB
Uitgever
J.M. Meulenhoff
Druk
1e
Verschenen
06-03-2019
Taal
Nederlands
Pagina's
208 pp.
Genre
Literaire fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks3 : libris