Ik heb overal spijt van

Paul Léautaud biografie

M. de Jong Taal: Nederlands

Paperback

€ 29,95

Afwijkende levertijd: 10 - 12 werkdagen.
Ik heb overal spijt van

Paperback

€ 29,95

Nieuwe boeken gratis bezorgd vanaf € 17,50 naar NL*
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Ruilen of retourneren binnen 14 dagen
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad

Er zijn talloze vertalingen van het werk van de 'Parijse kluizenaar' Paul Léautaud in Nederland verschenen. Met Ik heb overal spijt van is er nu dan eindelijk ook een biografie van de schrijver die een leven lang in zijn dagboek optekende wat er om hem heen gebeurde.
Als medewerker van de uitgeverij Mercure de France ontmoette hij dagelijks in zijn kantoortje de schrijvers die een belangrijke rol speelden in het literaire leven van Frankrijk in de eerste helft van de vorige eeuw. Daarnaast schreef hij een drietal autobiografische geschriften, kende hij een aantal hartstochtelijke liefdesrelaties en ontfermde hij zich over in de steek gelaten dieren, die hij een liefdevol onderkomen bood in zijn woning in Fontenay-au-Roses.


De in Frankrijk woonachtige auteur Mels de Jong schreef al eerder een aantal boeken over Léautaud, waaronder Paul Léautaud in Parijs. De illustraties in dit boek werden verzorgd door de Dordtse kunstschilder Jaap Schlee, eveneens een bewonderaar en de bezitter van één van de mooiste Léautaudcollecties van Nederland.
ISBN
9789059115521
Genre
Verschenen
22-02-2008
Bindwijze
Paperback
Pagina's
384 pagina's
Druk
1e
Taal
Nederlands
Auteur(s)
Formaat
21,6 cm x 13,6 cm x 2,2 cm
Gewicht
693 gram
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris