Onderzoeksvaardigheden voor docenten

methoden en technieken voor het uitvoeren en begeleiden van praktijkonderzoek

M. Losse Serie: Lectorenreeks | Taal: Nederlands

Paperback

€ 32,50

Dit artikel kunt u momenteel niet bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels. Bekijk de winkelvoorraad hieronder ↓
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad
Ik wil advies
Vraag de boekhandel

Onderzoeksvaardigheden voor docenten is zowel een cursus om een valide en betrouwbaar onderzoek uit te kunnen voeren als een uitwerking van factoren die met name belangrijk zijn voor een hbo-afstudeerproject. In het boek komen alle aspecten van onderzoek aan de orde die van belang zijn om als hbo-docent voldoende toegerust te zijn voor:
- het begeleiden van afstudeerders;
- het geven van modulen op het gebied van onderzoeksvaardigheden;
- het uitvoeren van onderzoek binnen onderwijs of kenniskring.

Het boek behandelt zes onderdelen van onderzoek: probleemanalyse, onderzoeksdesign, theorie & operationalisering, dataverzameling, data-analyse en het trekken van conclusies. Aan de hand van herkenbare problemen in afstudeertrajecten worden aan het eind van elk hoofdstuk valkuilen genoemd en tips gegeven om als docent op een proactieve wijze sturing aan onderzoek te geven. In het onderdeel data-analyse wordt een breed scala aan analysemethoden behandeld: eenvoudige statistische analyse, kwalitatieve analyse, analyse met organisatieschema's en juridische analyse.
ISBN
9789047301219
Verschenen
20-08-2009
Bindwijze
Paperback
Pagina's
188 pagina's
Druk
1e
Taal
Nederlands
Auteur(s)
Formaat
24 cm x 16,8 cm x 1,2 cm
Gewicht
374 gram
Geen recensies beschikbaar.
Je hebt recent geen producten bekeken
pro-mbooks2 : libris