De boekhandel is dicht, maar we blijven bezorgen!

We mogen binnen de regels van het kabinet niet fungeren als afhaalloket, dit wil zeggen dat we momenteel alleen uw boeken bij u mogen bezorgen. En dat doen we met liefde. Hier vindt u meer informatie over de maatregelen rondom de coronacrisis.

Door de grote hoeveelheid bestellingen kan de wachttijd bij onze klantenservice langer zijn dan u van ons gewend bent. Onze excuses hiervoor. De snelste manier om een antwoord te krijgen op uw vraag is door een mail te sturen naar [email protected], met eventueel het betreffende ordernummer. Meer informatie op onze klantenservice-pagina's.

Vertraging Engelstalige boeken door Brexit

De Brexit zorgt momenteel voor grote vertraging in de aanlevering van boeken uit het Verenigd Koninkrijk. Daardoor kunnen we de getoonde levertijden bij Engelstalige boeken niet garanderen. 

Paperback

€ 46,75

Op werkdagen voor 19:00 besteld, binnen 1-2 dagen thuisbezorgd
Gratis bezorging vanaf € 15,- (NL en BE)
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Verlengde retourtermijn: ruilen of retourneren tot 23 februari 2021
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad
{{promotion.PromotionName}}

MONOGRAFIEËN (ECHT)SCHEIDINGSRECHT (Echt)scheiding en internationaal privaatrecht Deze monografie biedt een praktische handleiding bij vragen die kunnen rijzen in geval van een internationale echtscheiding. Aan bod komen alle IPR-aspecten van de echtscheiding en van de echtscheidingsgevolgen (voortgezet gebruik echtelijke woning, ouderlijke verantwoordelijkheid, huwelijksvermogensrecht, pensioen en alimentatie). Deze onderwerpen worden besproken volgens de klassieke vragen van IPR naar de internationale bevoegdheid van de Nederlandse rechter, het toepasselijke recht op de rechtsverhouding, en de erkenning en in voorkomend geval de tenuitvoerlegging van rechterlijke beslissingen uit vreemde staten. Verder wordt ook aandacht besteed aan de grensoverschrijdende betekening en oproeping in echtscheidingszaken. Daarmee is deze monografie geschikt voor praktijkjuristen die aanlopen tegen internationale echtscheidingen (advocaten, rechters, ambtenaren van de burgerlijke stand, etc.). Aan deze monografie hebben meegewerkt: prof. mr. F. Ibili, mr. dr. P.A.M. Jongens-Lokin, mr. dr. J.G. Knot en mr. dr. M. Freudenthal. De auteurs zijn werkzaam (geweest) in de rechtspraak en/of de wetenschap. Prof. mr. F. Ibili is raadsheer in het gerechtshof Den Haag en bijz. hoogleraar Personen-, familie- en jeugdrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Mr. dr. P.A.M. Jongens-Lokin is werkzaam bij het Wetenschappelijk Bureau (Civiel) van de Hoge Raad der Nederlanden. Mr. dr. J.G. Knot is universitair docent internationaal privaatrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen en IPR-adviseur bij PlasBossinade Notarissen in Groningen. Mr. dr. M. Freudenthal is oud universitair hoofddocent aan het Molengraaff Instituut voor Privaatrecht van de Universiteit Utrecht.
ISBN
9789012403122
Vorm
Paperback
Uitgever
Sdu Uitgevers
Druk
1e
Verschenen
30-09-2018
Taal
Nederlands
Pagina's
220 pp.
Genre
Recht
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr3 : libris