50 vragen over privacy

Paperback

€ 78,50

Op werkdagen voor 23.59 uur besteld, binnen 1-2 dagen bezorgd
50 vragen over privacy

Paperback

€ 78,50

Boeken gratis bezorgd vanaf € 15,- binnen NL en BE
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Ruilen of retourneren binnen 14 dagen
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad

Mag een werkgever de e-mails van zijn werknemers inzien? Wat houdt het spamverbod in? Wanneer mogen politie, justitie en de belastingdienst gegevens opvorderen? Wie mogen gezondheidsgegevens verwerken? Op deze vragen en nog veel meer geeft dit handzame boek de pasklare antwoorden voor zowel de jurist als de niet-jurist.

De auteurs zijn allen verbonden aan het advocatenkantoor Van Doorne te Amsterdam en maken deel uit van het Van Doorne Privacy Team. Op privacygebied adviseren zij cliÙnten regelmatig over onder meer de meldingsplicht, de doorgifte van persoonsgegevens naar andere landen, privacystatements, bewerkersovereenkomsten, de invoering van klokkenluidersregelingen, de controle van het e-mail en internetverkeer en de uitvoering van direct marketing acties.

Deze publicatie vormt een vraagbaak op het gebied van privacyrecht. Het is het eerste boek in Nederland dat op heldere en praktische wijze antwoord geeft op de belangrijkste privacyvragen. In twee delen wordt de privacyproblematiek uiteengezet. Het eerste deel behandelt vragen over privacy en de bescherming van persoonsgegevens die zich in elke organisatie kunnen voordoen, en het twee deel stelt verschillende praktijkvoorbeelden aan de orde, zoals direct marketing acties, privacy op de werkplek, het inzagerecht, het opvorderen van gegevens bij telecomaanbieders, en de privacyregels die gelden bij een outsourcingtraject.
ISBN
9789013049367
Vorm
Paperback
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
Druk
1e
Verschenen
01-02-2010
Taal
Nederlands
Pagina's
239 pp.
Genre
Recht
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr3 : libris