*Vanaf 8 september 2021 wijzigen de voorwaarden met betrekking tot gratis verzending van thuisbezorgbestellingen. Bekijk de voorwaarden >

Het eerbetoon

A.B. Yehoshua Taal: Nederlands

Paperback

€ 42,99

Afwijkende levertijd: 1 - 2 werkdagen
Het eerbetoon

Paperback

€ 42,99

Nieuwe boeken gratis bezorgd vanaf € 17,50 binnen NL*
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Ruilen of retourneren binnen 14 dagen
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad

Jaïr Mozes, een Israëlische regisseur op leeftijd, reist naar Santiago de Compostella als eregast bij een retrospectief dat aan zijn films is gewijd. Hij wordt vergezeld door Ruth, de actrice die in veel van zijn films de hoofdrol heeft gespeeld.
Op hun hotelkamer hangt een reproductie van een schilderij met een beroemd thema, de caritas romana: een jonge vrouw geeft haar tot de hongerdood veroordeelde vader uit barmhartigheid de borst. Dit schilderij doet Mozes denken aan een soortgelijke scène in een van zijn films waarin Ruth de hoofdrol speelde. Die scène heeft een grote rol in het leven van Mozes en Ruth gespeeld en leidde tot een breuk met zijn geniale scenarioschrijver, Sjaoel Trigano. Terug in Israël probeert Mozes opnieuw met hem in contact te komen.

Yehoshua's verhaal over schuld, vergeving en barmhartigheid is op indrukwekkende wijze vervlochten met klassieke thema's als de caritas romana en de reis van Don Quichot en Sancho Panza. Dat maakt Het eerbetoon tot een hedendaagse klassieker van een van de grootste Israëlische auteurs van onze tijd.

A.B. Yehoshua (Jeruzalem, 1936) is een geëngageerde auteur voor wie alles, zoals hij het zelf ooit formuleerde, 'noodgedwongen in het teken staat van fundamentele vragen over leven en dood'. Zijn romans zijn in vele talen vertaald. Zijn laatst verschenen roman in het Nederlands is 'Vriendschappelijk vuur' (2010), waarover de pers onder meer schreef:

'Een roman die het Israëliër-zijn knap onder woorden brengt.' (TROUW)

ISBN
9789028426283
Vorm
Paperback
Uitgever
Wereldbibliotheek
Druk
1e
Verschenen
04-09-2015
Taal
Nederlands
Pagina's
512 pp.
Genre
Literaire fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks3 : libris