Over de democratie in Amerika 2

A. de Tocqueville Taal: Nederlands

Paperback

€ 25,00

Op werkdagen voor 23.59 uur besteld, binnen 1-2 dagen bezorgd
Over de democratie in Amerika 2

Paperback

€ 25,00

Boeken gratis bezorgd vanaf € 15,- binnen NL en BE
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Ruilen of retourneren binnen 14 dagen
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad

Vertaald door Dr. W.J. Schuijt.

"Terwijl de partijen zich met de dag van morgen bezig houden, heb ik willen nadenken over de toekomst."
Alexis de Tocqueville.

Alexis de Tocqueville wordt in 1805 te Parijs geboren uit een oud adellijk geslacht. Tijdens de Franse Revolutie van 1789 heeft de familie haar trouw aan de koningen met veel slachtoffers op de guillotine moeten betalen. Dit heeft het leven van Tocqueville getekend. Tocqueville studeert rechten en wordt tot gerechtsauditeur benoemd door koning Louis-Philippe. Hij treedt in het huwelijk met een Engelse die hem haar taal leert. In 1830 besluit hij een studiereis te maken naar de jonge Amerikaanse republiek en vijf jaar later verschijnt zijn eerste boek Over de democratie in Amerika.

In 1840 verschijnt het tweede deel, waarin Tocqueville grondig en systematisch de beschrijvende elementen uit het eerste deel ter hand neemt. Hij maakt zich hierin geleidelijk los van Amerika en tracht tot een ideaal beeld te komen van de politieke ontwikkeling van de Westerse maatschappijen.

W.J. Schuijt, doctor in de Romaanse Letteren, werd als Amsterdamse volksjongen geboren in 1909. Zijn deelname aan het verzet tijdens de tweede wereldoorlog leverde hem de Amerikaanse Medal of Freedom op.
In Parijs was hij gedurende 5 jaar correspondent van het dagblad De Tijd en schreef meerdere boeken over Frankrijk. In 1956 werd hij lid van de Tweede Kamer en van het Europese Parlement. Als vice-voorzitter van het Europese Parlement sloot hij zijn politieke loopbaan in 1973 af.
ISBN
9789067282109
Vorm
Paperback
Uitgever
Uitgeverij Papieren Tijger
Druk
1e
Verschenen
20-11-2007
Taal
Nederlands
Pagina's
376 pp.
Genre
Theologie, Esoterie & Filosofie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr3 : libris