*Vanaf 8 september 2021 wijzigen de voorwaarden met betrekking tot gratis verzending van thuisbezorgbestellingen. Bekijk de voorwaarden >

Maar het is wel mijn wijk!

drie studies naar symbolisch verzet tegen stigmatisering, de rol van sociale smaakmakers en veranderende beeldvorming door betrokkenheid.

Paperback

€ 14,90

Afwijkende levertijd: 10-12 werkdagen
Maar het is wel mijn wijk!

Paperback

€ 14,90

Nieuwe boeken gratis bezorgd vanaf € 17,50 binnen NL*
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Ruilen of retourneren binnen 14 dagen
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad

Veel stadswijken veranderen de laatste jaren snel.Delen van buurten worden gesloopt, en huurwoningen worden ingrijpend vernieuwd. Veel bewoners voelen zich nauw betrokken bij hun woonomgeving en laten die verandering niet passief over zich heen komen. Zij vervullen een belangrijke rol, niet alleen voor de corporaties die in deze betrokken bewoners hun aanspreekpartners vinden, maar ook voor de samenhang in de buurt. En wat ze delen, is hun verzet tegen de stigmatisering van hun buurt als achterstandswijk, vogelaarwijk of wat voor negatieve term dan ook. In verschillende Amsterdamse wijken, in Zaanstad en in Rotterdam onderzochten de auteurs, allen studenten stadssociologie aan de Universiteit van Amsterdam, de ervaringen van bewoners en organisaties.
ISBN
9789490586072
Vorm
Paperback
Uitgever
Driehoek, Stichting De
Druk
1e
Verschenen
15-04-2014
Taal
Nederlands
Pagina's
190 pp.
Genre
Naslagwerken & Woordenboeken
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris