Professioneel bemiddelen bij sexuele intimidatie

de kracht van genderspecifieke mediation

C. Goosen Serie: PM-reeks | Taal: Nederlands

Paperback

€ 24,50

Op werkdagen voor 23.59 uur besteld, binnen 1-2 dagen bezorgd
Professioneel bemiddelen bij sexuele intimidatie

Paperback

€ 24,50

Nieuwe boeken gratis bezorgd t/m 31-12-2021 naar NL*
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Verlengde retourtermijn: ruilen of retourneren t/m 10 januari 2022
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad

Seksuele intimidatie op het werk speelt zich af tussen beide seksen, waarbij zowel de vrouw als de man slachtoffer of dader kan zijn.
In dit boek wordt uitgegaan van mannen als pleger en vrouwen als slachtoffer.

Het boek begint met een verklaring vanuit theorie en onderzoek waarmee seksespecifieke intimidatie inzichtelijk wordt.
Vervolgens zoomt Professioneel bemiddelen bij seksuele intimidatie in op de vraag op welke wijze mediation bij gevallen van seksuele intimidatie een geschikte aanpak kan zijn om ontstane geschillen op te lossen. Bij mediation wordt uitgegaan van het gezamenlijk oplossen van een geschil met behulp van een neutrale conflictbemiddelaar: de mediator.
Op basis van de aangereikte theorie en aanzetten tot begeleiden wordt, tot slot, een vertaalslag gemaakt naar attitude en vaardigheden van de genderspecifieke mediator.

Carla Goosen is verbonden aan de faculteit voor psychologische, pedagogische en sociale wetenschappen aan de Universiteit van Groningen en doet onderzoek naar seksuele intimidatie. Als therapeut in de gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg behandelde zij jarenlang ondermeer slachtoffers van seksueel misbruik en zette een terugval-preventietraject op voor jeugdige daders.
Sinds 1994 zit zij als gedragsdeskundige in klachtencommissies voor ongewenste omgangsvormen. Zij studeerde rechten aan de Universiteit van Utrecht en heeft de academische graad Master of Dispute Resolution behaald aan de Universiteit van Amsterdam. Carla Goosen is NMI-Gecertificeerd Mediator, Gecertificeerd Forensisch Mediator en is als rechtbankmediator verbonden aan het Ressort Arnhem.
ISBN
9789024418268
Vorm
Paperback
Uitgever
Uitgeverij Boom/Nelissen
Druk
1e
Verschenen
01-07-2009
Taal
Nederlands
Pagina's
144 pp.
Genre
Mens & maatschappij
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris