Trek
Eten onderweg - toen en nu
0 Recensies
Paperback
€ 25,99
Nieuwe boeken gratis bezorgd vanaf € 17,50 naar NL*
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Ruilen of retourneren binnen 14 dagen
Samenvatting
Samenvatting
‘Charlotte Kleyn combineert een leesbare, vrolijke schrijfstijl met enthousiaste nieuwsgierigheid en gedegen academisch onderzoek in een heel aantrekkelijk culinair-historisch kookboek over eten op reis.’Joël Broekaert, culinair journalist
Reizen maakt hongerig. Ook in voorbije eeuwen, toen al veel mensen de wegen en wateren bevolkten, moest er onderweg worden gegeten. Hoe ging dat? Wat aten schepelingen in de veertiende eeuw? En hoelang picknicken we al?
Charlotte Kleyn bezocht musea en archieven op zoek naar het verleden van scheepsbeschuit, voedselrantsoenen en overdadige diners op stoomschepen, maar was even nieuwsgierig naar de reizende eters van nu en ging langs bij de scouts, een marineschip en een vliegtuigcateraar.
Daarnaast bevat Trek ruim vijftig recepten geïnspireerd op het verleden, maar helemaal van nu: makreel met middeleeuwse specerijen, antischeurbuikcocktail met arak, abrikozenamandeltaartjes, officiersballen en padvinders-kastanjegoulash.
Specificaties
Specificaties
ISBN
9789038806402
Genre
Verschenen
23-02-2021
Bindwijze
Paperback
Pagina's
208 pagina's
Druk
1e
Taal
Nederlands
Uitgever
Auteur(s)
Fotograaf
Vincent van den Hoogen
Formaat
23 cm x 15 cm x 1,8 cm
Gewicht
440 gram
Recensies (0)
Recensies (0)
Geen recensies beschikbaar.