Luchtkwaliteit en omgeving

Paperback

€ 49,00

Afwijkende levertijd: 10-12 werkdagen
Luchtkwaliteit en omgeving

Paperback

€ 49,00

Nieuwe boeken gratis bezorgd vanaf € 17,50 binnen NL*
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Ruilen of retourneren binnen 14 dagen
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad

In Luchtkwaliteit en omgeving wordt inzicht geboden in de wijze waarop de normen voor luchtkwaliteit doorwerken in ruimtelijke plannen.

Er wordt een helder toetsingskader geboden bij het opstellen en toetsen van ruimtelijke plannen en er wordt een overzicht geboden van verschillende handreikingen en beleidsdocumenten die een rol spelen bij de toets of een plan.

Het boek gaat niet alleen in op het normenkader dat vanuit Europa in de Nederlandse wet- en regelgeving doorwerkt, maar bespreekt ook de onderdelen (grof) stof en geurhinder.
Het aspect luchtkwaliteit wordt hierbij vanuit verschillende invalshoeken benaderd: bijvoorbeeld vanuit het toevoegen van een ontwikkeling die zelf bijdraagt aan de (verslechtering van de) luchtkwaliteit of het ontwikkelen van een gevoelige bestemming nabij een voor de luchtkwaliteit negatieve bron.

Naast een meer juridische uiteenzetting over het toepassen van de relevante wet- en regelgeving, wordt de lezer ook geïnformeerd over de wijze waarop onderzoek kan worden verricht naar de gevolgen van een ruimtelijk plan voor de luchtkwaliteit. Er wordt een zo volledig mogelijk overzicht verschaft aan de hand waarvan nieuwe ruimtelijke plannen - ten minste op het onderdeel luchtkwaliteit - de eindstreep bij de bestuursrechter kunnen halen.

Luchtkwaliteit en omgeving biedt hiermee een praktische handleiding bij het opstellen en verantwoorden van ruimtelijke plannen in relatie tot het onderwerp luchtkwaliteit.

Auteurs: C. Coenrady, R. Reinders en D. Roelands-Fransen
ISBN
9789491930041
Vorm
Paperback
Uitgever
Berghauser Pont Publishing
Druk
1e
Verschenen
01-06-2014
Taal
Nederlands
Pagina's
210 pp.
Genre
Recht
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks3 : libris