1001 Italianen

ebook

vijf eeuwen immigratie in de Nederlanden

Daniela Tasca Taal: Nederlands

ebook EPUB

€ 4,49

1001 Italianen

ebook EPUB

€ 4,49

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps

Al eeuwen komen Italianen naar Nederland, als bankiers, kunstenaars, instrumentmakers, sierstucwerkers, schoorsteenvegers, terrazzowerkers, ijsmakers en pizzabakkers. Na de Tweede Wereldoorlog kwamen de charmante Italiaanse mannen vooral hierheen om in de industrie werken. Ze leefden en trouwden hier en lieten hun voornemens om terug te keren naar het moederland varen.
Nederland zat te springen om arbeidskrachten, in Italië was geen werk. De Italianen bleken de wegbereiders van de grote mediterrane migratie, ze stonden aan de wieg van de multiculturele samenleving. Na hen zijn nog veel meer Italianen naar Nederland gekomen: uitwisselingsstudenten, expats en wetenschappers kwamen, werden verliefd op Nederland, en bleven.
Hoe verging het de Nederlandse Italianen en hun nazaten? Wat bindt hen aan ons land? Wat is hun bijdrage aan de Nederlandse cultuur? Daniela Tasca dook in de literatuur, zocht in private en openbare archieven en sprak met Italiaanse Nederlanders. Ze schetst het beeld van een diverse gemeenschap, gehecht aan de eigen identiteit en flexibel genoeg om geïntegreerd te zijn.
ISBN
9789025302498
Vorm
ebook EPUB
Uitgever
Athenaeum
Druk
2e
Verschenen
28-06-2016
Taal
Nederlands
Pagina's
212 pp.
Genre
Literaire non-fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks3 : libris