Op zoek naar God

Dominic Boot Taal: Nederlands

Paperback

€ 24,45

Dit artikel kunt u momenteel niet bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels. Bekijk de winkelvoorraad hieronder ↓
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad
Ik wil advies
Vraag de boekhandel

Op zoek naar God, heet het nieuwe boek van Dominic Boot, scheikundige en filosoof. In zijn boek zoekt hij naar antwoorden op belangrijke vragen over het menselijk bestaan, het leven zelf en de betekenis van god in de maatschappij. Het boek is uitgegeven bij Totemboek en op aanvraag verkrijgbaar in elke boekhandel.

Een jonge man reist naar het zuiden om antwoorden te vinden op de grote vragen over het leven en de betekenis die mensen daaraan kunnen geven. Onderweg ontmoet hij een lerares die vertrouwd is met onder meer het boeddhisme.
Met haar gaat hij een diepgaande dialoog aan over het bestaan van god, de verantwoordelijkheid van de mens en, uiteindelijk, de evolutie van de geest.
In hun gesprekken halen zij filosofen en grote denkers aan, en vergelijken zij de leer van Jezus en Boeddha met elkaar.

Zeven deugden
Zij leert hem ook hoe hij met het beoefenen van de zeven deugden innerlijke rust kan vinden om tot nieuwe inzichten te komen. Zo leert hij dat hij allereerst in vrede met zichzelf moet leven.
Vanuit die nieuwe houding onderzoekt hij het idee van de 'god' die in ontwikkeling is en nog geboren moet worden, een geloof dat leven wekt, dat mensen leert verantwoordelijkheid voor hun eigen lot te aanvaarden. Zodat zij werkelijk kunnen samenwerken. Dat kan het begin zijn van een daadwerkelijk betere wereld. De jongen beseft dat de mens hiervoor op reis moet, en moet werken aan innerlijke groei.
De kiem van dit boek is gelegd toen Dominic Boot zestien was en uit de godsdienstles werd gestuurd omdat hij te veel vragen stelde. Het stimuleerde hem tot een eigen zoektocht naar de betekenis van God in de maatschappij. Voor het betoog in dit boek had de auteur intensief contact met onder meer Carel ter Linden, die ook het voorwoord schreef.

ISBN
9789491683145
Vorm
Paperback
Uitgever
Totemboek
Druk
1e
Verschenen
21-11-2014
Taal
Nederlands
Pagina's
232 pp.
Genre
Mens & maatschappij
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris