Handel tussen Rusland en de Nederlanden, 1560-1640

een netwerkanalyse van de Antwerpse en Amsterdamse kooplieden, handelend op Rusland

E. Wijnroks Taal: Nederlands

Paperback

€ 39,00

Dit artikel kunt u momenteel niet bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels. Bekijk de winkelvoorraad hieronder ↓
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad
Ik wil advies
Vraag de boekhandel

Een netwerkanalyse van de Antwerpse en Amsterdamse kooplieden, handelend op Rusland

Vanwege de Scheiding tussen de Zuidelijke en de Noordelijke Nederlanden in 1585 verlieten veel Zuid-Nederlandse handelaren hun geboortegrond en vestigden zich elders. Tot dat jaar had de handel op Rusland met name vanuit Antwerpen plaatsgevonden, nadien speelde Amsterdam de eerste viool. Om de vraag te kunnen beantwoorden in hoeverre er sprake was van continuïteit, heeft Eric Wijnroks uitvoerig onderzoek gedaan naar de handelsnetwerken die bij deze negotie betrokken waren.

Het eerste deel van zijn werk behandelt het Antwerpse tijdvak, in het tweede staat Amsterdam centraal. In een pakkend betoog toont Wijnroks aan dat zeer veel vaders, zwagers en ooms van Amsterdamse Ruslandhandelaren reeds vanuit Antwerpen actief waren op de Moskovische markt. Bovendien laat hij zien dat ook het karakter van die handel grotendeels hetzelfde bleef. Hiermee levert Wijnroks een belangrijke bijdrage aan de discussie over de opkomst van Holland als eerste handelsnatie.
ISBN
9789065507471
Genre
Verschenen
01-01-2003
Bindwijze
Paperback
Pagina's
440 pagina's
Druk
1e
Taal
Nederlands
Auteur(s)
Formaat
24 cm x 16 cm x 2,7 cm
Gewicht
793 gram
Geen recensies beschikbaar.
Je hebt recent geen producten bekeken
pro-mbooks3 : libris