Uitleg bij de Koran

annotaties

Eduard Verhoef Taal: Nederlands

Gebonden

€ 33,50

Afwijkende levertijd: 1 - 2 werkdagen
Uitleg bij de Koran

Gebonden

€ 33,50

Nieuwe boeken gratis bezorgd vanaf € 17,50 naar NL*
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Ruilen of retourneren binnen 14 dagen
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad

Vers voor vers wordt de korantekst uitgelegd en toegelicht. Uitleg bij de Koran toont verbanden met de ontstaansgeschiedenis van de Koran, bijbelteksten en andere koranverzen. Kortom: een rijk boek voor wie zicht wil krijgen op de betekenis van de Koran.

De Koran trekt steeds meer de aandacht, niet alleen omdat hij voor miljoenen mensen hét geloofsboek is, maar vooral omdat de Koran door allerlei mensen wordt geassocieerd met geweld. Al te vaak worden uitspraken gedaan over de Koran die getuigen van onwetendheid ten aanzien van de Koran en van onkunde betreffende het fenomeen religie. De afstand in tijd maakt het lastig om een geschrift van bijna 1400 jaar oud op juiste waarde te schatten en het wordt nog moeilijker door het feit dat de Koran van oorsprong geen leesboek is, maar een verzameling teksten om te reciteren.

Prof. dr. Anton Wessels over deze uitleg van Verhoef: Fraai uitgegeven. Zeer aanbevolen.

Korankenner Eduard Verhoef vertaalde eerder de Koran. Zijn soepele vertaling werd zeer goed ontvangen. 'Eindelijk een goede vertaling voor de Koran,' recenseerde de Volkskrant. Mohammed Benzakour: 'Een toegankelijke vertaling van een even eminent als complex boek, zonder afbreuk aan het literaire en mystieke. Dat is een prestatie van formaat.'

Dr. Eduard Verhoef geeft al jaren vele cursussen en lezingen over de Koran en islam. Voorheen werkt hij als predikant in de Protestantse Kerk en was gasthoogleraar aan Bryn Mawr College (Pennsylvania, VS). Hij publiceerde over de brieven van Paulus en over de eerste christengemeente in Filippi. In 2015 verscheen zijn vertaling van de Koran.
ISBN
9789492183538
Vorm
Gebonden
Uitgever
Skandalon Uitgeverij B.V.
Druk
1e
Verschenen
03-04-2017
Taal
Nederlands
Pagina's
368 pp.
Genre
Theologie, Esoterie & Filosofie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris