Zelfdoding in het licht van de ziel

nieuwe perspectieven

Ellen Scheffer Serie: Spiritboek | Taal: Nederlands

Paperback

€ 21,00

Dit artikel kun je momenteel niet via de website bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels.
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad
Ik wil advies
Vraag de boekhandel

Er bestaat bij velen een uitgesproken mening en oordeel over zelfdoding. Dat is niet zo verwonderlijk, omdat het bij de meeste mensen aan diepe gevoelens raakt. Met haar boek Zelfdoding in het Licht van de Ziel: nieuwe perspectieven reikt Ellen Scheffer een andere benaderingswijze ten aanzien van dit gevoelige onderwerp aan, neemt zij schuldgevoelens bij nabestaanden weg en biedt zij mensen met zelfdodingplannen andere, zinvolle informatie aan.

In veertien gesprekken laat zij nabestaanden, mensen die een poging tot zelfdoding deden en therapeuten uit het alternatieve circuit aan het woord komen.

Gesproken wordt over het onvoorstelbare verlies dat de nabestaanden geleden hebben, over hoe diep de zelfdoding of poging tot zelfdoding in hun leven ingreep en over hoe de gebeurtenis hun leven verrijkt heeft met zelfinzicht en meer bewustzijn.

Vaak was de ervaring de aanzet tot het zoeken en vinden van een nieuw levensdoel en van meer vreugde in het bestaan. Sommige nabestaanden voelen zich nog in contact staan met de overledene, iets dat zij als heel waardevol en ondersteunend ervaren.

Maar ook wordt duidelijk hoe heilzaam een alternatieve, meestal spirituele benadering door de therapeut bij het omgaan met het vraagstuk van zelfdoding kan zijn. Op deze manier worden nieuwe gezichtspunten ten aanzien van het onderwerp van zelfdoding aangedragen.

Ellen Scheffer gaat daarbij uit van de gedachte dat we een ziel hebben die na de dood voortleeft en die steeds opnieuw incarneert om op aarde ervaring op te doen en zich verder te ontwikkelen.

De andere, troostrijke invalshoeken kunnen schuldgevoelens bij nabestaanden wegnemen, zinvol zijn voor mensen die overwegen zelf een einde aan hun leven te maken en nieuwe wegen ontsluiten voor therapeuten.

Het beladen onderwerp zelfdoding wordt op een toegankelijke en persoonlijke manier belicht in alle interviews.Ellen Scheffer hoopt dat haar boek voor u van betekenis kan zijn!
ISBN
9789075362954
Vorm
Paperback
Uitgever
Ronde Tafel, SU De
Druk
1e
Verschenen
01-02-2010
Taal
Nederlands
Pagina's
223 pp.
Genre
Theologie, Esoterie & Filosofie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr3 : libris