Taaldidactiek

Paperback

€ 48,50

Dit artikel kun je momenteel niet via de website bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels.
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad
Ik wil advies
Vraag de boekhandel

Kinderen ontwikkelen hun mondelinge en communicatieve vaardigheid op de basisschool steeds verder. Ze leren lezen, schrijven en taalverschijnselen herkennen en benoemen. Via taal krijgen ze steeds meer grip voor de wereld om hen heen.

Als leraar basisonderwijs begeleid je leerlingen in dit proces. Taaldidactiek bereidt jou voor op deze taak. Het boek biedt kijkjes in de praktijk, reflectie op die observaties en daarop aansluitend informatie over de meest actuele inzichten. Taaldidactiek zet je aan tot nadenken over zaken waarin je zelf keuzen moet maken en stimuleert je tot het innemen van standpunten in actuele discussies over taalonderwijs. De manier waarop onderwijs wordt vormgegeven is namelijk niet vanzelfsprekend!

Voor ieder deelgebied ('domein') vind je literatuur en websites voor verdere oriÙntatie.

Kenmerkend voor deze herziening is de aandacht voor domeinoversteigende thema's zoals ict, taalmethoden en visies op taalonderwijs.

De auteurs kennen het opleidingsonderwijs als opleider, als onderzoeker en als ontwikkelaar. Samen hebben ze een opleidingsboek geschreven vanuit een gemeenschappelijke visie op competent leraarschap.
ISBN
9789006955170
Vorm
Paperback
Uitgever
ThiemeMeulenhoff bv
Druk
2e
Verschenen
01-02-2010
Taal
Nederlands
Pagina's
320 pp.
Genre
Onderwijs & Opvoeding
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr2 : libris