Kleur

een reis door de geschiedenis

Finlay, V. Taal: Nederlands

Paperback

€ 7,50

Dit artikel kun je momenteel niet via de website bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels.
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad
Ik wil advies
Vraag de boekhandel

Kleur is het verslag van Victoria Finlays ontdekkingsreis door de wereld van de kleuren. Zij vertelt over Afghaanse strijders die hun wapentuig financieren met hetzelfde ultramarijn dat Titiaan in de zestiende eeuw gebruikte. Ze bezoekt een afgelegen dorpje in Midden-Amerika, waar de vrouwen hun jurken nog altijd verven met de tranen van zeeslakken. Ze ontdekt dat George Washington zich drukker maakte om de groene kleur van zijn woonkamer dan om belangrijke regeringsaangelegenheden, en waarom Whistler ziek werd nadat hij zijn Symphony in White had geschilderd.
Het resultaat is een fascinerende en onderhoudende biografie van de kleuren, geschreven met een enorme nieuwsgierigheid en gedrevenheid. Het is een geschiedenis van de pogingen van mensen overal ter wereld om, met behulp van planten, stenen en zelfs kleine kevers, de regenboog te reproduceren – en van de impact die dat heeft gehad op de wereld.
ISBN
9789026321870
Vorm
Paperback
Druk
1e
Taal
Nederlands
Pagina's
412 pp.
Genre
Geschiedenis
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr1 : libris