Ecologisch veranderen van organisaties

speelveld der verandering

G. Hustinx ; M. Laarakkers Serie: PM-reeks | Taal: Nederlands

Paperback

€ 29,95

Afwijkende levertijd: 1 - 2 werkdagen
Ecologisch veranderen van organisaties

Paperback

€ 29,95

Nieuwe boeken gratis bezorgd vanaf € 17,50 naar NL*
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Ruilen of retourneren binnen 14 dagen
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad

In dit boek wordt een vernieuwende kijk op organisaties en organisatieverandering gepresenteerd: de organisatie als een systemisch netwerk. In ieder systeem ontstaat dynamiek, een onzichtbare en vaak onbegrepen kracht, zoals bijvoorbeeld ‘strijd om de macht’. In het opsporen, erkennen en veranderen van de dynamiek ligt dè hefboom tot ecologische verandering van organisaties. Veranderen van de dynamiek start bij het eigen aandeel.
Dit boek gaat ook over het nemen van de eigen verantwoordelijkheid.

In de eerste hoofdstukken worden ontstaan en verandering van de dynamiek beschreven aan de hand van praktijkvoorbeelden. Drie vormen van verandernoodzaak en de effecten worden onderzocht. Dat wordt verder uitgewerkt in een concreet stappenplan voor effectief veranderen. Voor diegenen die zelf aan de slag willen, wordt het Speelveld der Verandering uitgelegd, de methode om dynamiek op te sporen en de hefboom te bepalen. Er is een praktisch protocol opgenomen.

In het tweede deel van het boek worden de theoretische achtergronden verder uitgediept en van voorbeelden voorzien. Er wordt besproken hoe je mensen ‘mee kan nemen’. Het boek sluit af met een aantal basisvaardigheden, compleet met oefeningen, die van belang zijn voor het werken op systeemniveau.

Dit boek is vooral een praktijkboek. Het is geschreven voor allen die met organisatieverandering te maken hebben, zij die verandering initiëren, begeleiden en zij die verandering ondergaan, zoals: managers, interim-managers, teamleiders, adviseurs, consultants, trainers en managementcoaches.


Guus Hustinx studeerde stadsvernieuwing aan de TUE, waar hij zich vooral richtte op de complexe proceskant. Hij werkte als projectmanager en in diverse directiefuncties. Hij studeerde NLP bij het IEP te Nijmegen en behaalde zijn trainers certificering aan de NLP-University in Santa Cruz, Ca.

Mieke Laarakkers speelde jarenlang topsport, studeerde agogiek aan de HAN, werkte als begeleider in de geestelijke gezondheidszorg en als docent in het MBO. Zij studeerde NLP bij het IEP te Nijmegen en volgde diverse opleidingen op het gebied van systeemopstellingen.

Beide auteurs zijn partner in Intens, een bureau dat zich richt op het begeleiden en ontwerpen van veranderingsprocessen, zowel in de private als de publieke sector. Beide auteurs zijn ook als NLP trainer verbonden aan het IEP.
ISBN
9789024418190
Vorm
Paperback
Uitgever
Uitgeverij Boom/Nelissen
Druk
1e
Verschenen
01-07-2008
Taal
Nederlands
Pagina's
229 pp.
Genre
Management, Economie & Communicatie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris