*Vanaf 8 september 2021 wijzigen de voorwaarden met betrekking tot gratis verzending van thuisbezorgbestellingen. Bekijk de voorwaarden >

Over het wezen van de grond . over het wezen van de waarheid

Heidegger Taal: Nederlands

Paperback

€ 12,90

Dit artikel kun je momenteel niet via de website bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels.
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad
Ik wil advies
Vraag de boekhandel

In deze band worden twee teksten van Martin Heidegger gepresenteerd. In 'Over het wezen van de grond' behandelt Heidegger de problematiek van de wijsgerige fundering. Een zeer belangrijke problematiek, omdat vele centrale filosofische en wetenschappelijke vragen uiteindelijk funderingsvragen zijn: vragen naar het waarom, waardoor, naar het doel, de zin, de mogelijkheidsvoorwaarden, de vooronderstellingen van waaruit, etc. De tekst is volgens Heideggers voorwoord ontstaan in 1928, kort na de voltooiing van zijn hoofdwerk Sein und Zeit. 'Over het wezen van de waarheid' is oorspronkelijk een voordracht geweest, die Heidegger vanaf de herfst van 1930 meermaals heeft gehouden. Deze tekst heeft een grote rol gespeeld in de Heidegger-interpretatie. De zogenaamde 'Kehre', de omslag die zich in Heideggers denken voltrokken zou hebben, zou hier voor het eerst aanwijsbaar zijn.
ISBN
9789055731381
Vorm
Paperback
Uitgever
Uitgeverij Damon VOF
Druk
1e
Verschenen
23-02-2001
Taal
Nederlands
Pagina's
96 pp.
Genre
Theologie, Esoterie & Filosofie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris